Verkkouutiset

Ihmiset kävelevät Kiovassa. LEHTIKUVA / AFP Sergei Supinsky

USA varoittaa Venäjän toiminnasta Ukrainassa

Yhdysvaltain suurlähetystön mukaan rajan turvallisuusolosuhteet voivat muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Yhdysvaltain Ukrainan-suurlähetystö varoittaa Yhdysvaltain kansalaisia Venäjän epätavallisesta sotilaallisesta toiminnasta Ukrainan rajojen lähellä ja miehitetyllä Krimillä.

– Älä matkusta Krimillä Venäjän miehitysviranomaisten väärinkäytösten vuoksi, Donetskin ja Luhanskin alueiden itäosissa aseellisen konfliktin vuoksi ja koko Ukrainassa COVID-19:n vuoksi, tiedotteessa todetaan.

Yhdysvaltain kansalaisia muistutetaan, että rajan turvallisuusolosuhteet voivat muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla tai yhtäkkiä.

Venäjä on kerännyt viime kuukausina noin 100 000 sotilasta ja suuret määrät hyökkäyssotaan soveltuvaa kalustoa Ukrainan ja Valko-Venäjän rajojen lähelle. Ukrainan sotilastiedustelu on puolestaan sanonut suoraan, että Venäjän hyökkäystä odotetaan tammikuussa tai helmikuussa. Mediatietojen mukaan amerikkalaistiedustelu jakaa kutakuinkin saman arvion, Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Osa asiantuntijoista on arvioinut, että Venäjä saattaa hyökätä voimalla Ukrainaan talven aikana. Toiset asiantuntijat katsovat liikehdinnän liittyvän harjoitustoimintaan ja voimannäyttöön.

Uusimmat
MAINOS