Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja Mark Milley. LEHTIKUVA/AFP Olivier Douliery

USA valmistelee pitkäaikaista tukea Ukrainan armeijalle

Analyysi tehdään yhdessä ukrainalaisten kanssa.

Viranomaisten mukaan Yhdysvallat analysoi, kuinka se voi tarjota pitkäaikaista tukea Ukrainan armeijalle, uutisoi CNN.

Kolmen puolustusviranomaisen mukaan Pentagon valmistelee yksityiskohtaista analyysia ja selvittää, kuinka Ukrainan armeijaa voidaan tukea keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä sekä myös Venäjän sodan päätyttyä.

Työtä johtaa Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja kenraali Mark Milley, ja ne perustuvat miljardien dollareiden sotilaalliseen apuun, jota Yhdysvallat on antanut Ukrainalle Venäjän hyökkäyksen jälkeen.

Prosessi on alkuvaiheessa. Eräs puolustusviranomainen sanoi CNN:lle, että se tarkastelee ”Ukrainan joukkojen tulevaisuutta” ja pyrkii vastaamaan keskeisiin kysymyksiin ”mikä on järkevää” ja ”mitä haluamme Ukrainan saavan keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä” sotilaallisen tuen kannalta.

Nykyisen konfliktin, jonka odotetaan olevan pitkä, lisäksi Yhdysvallat katsoo ainakin seuraavan viiden vuoden aikaan sodan päättymisen jälkeen.

Analyysi tehdään yhdessä ukrainalaisten kanssa, ja jos Yhdysvaltain presidentti Joe Biden hyväksyy sen, se voi johtaa vuosia kestävään asemyyntiin ja Yhdysvaltain pitkän aikavälin sotilaskoulutusohjelman perustamiseen Ukrainassa. Prosessi antaisi selkeän tiekartan siitä, miten Yhdysvallat katsoo, kuinka Ukrainan pitäisi kehittää armeijaansa. Ukrainan näkemykset ovat työssä keskeisessä asemassa.

Alkuvaiheen ponnistelut voivat johtaa ase- ja koulutussuosituksiin Ukrainan hyväksymän sotilaallisen strategian mukaisesti. Tämä voisi viime kädessä pidentää Yhdysvaltojen ja liittolaisten yhteistyötä Ukrainan kanssa tulevina vuosina pitkäaikaisten, monivuotisten asesopimusten avulla.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)