Verkkouutiset

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan. AFP/LEHTIKUVA/SAUL LOEB

USA uskoo Ukrainan vastahyökkäyksen menestykseen

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantajan mukaan Ukraina valtaa takaisin strategisesti merkittävän alueen.

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Jake Sullivan sanoo uutiskanava CNN:lle Yhdysvaltojen uskovan, että Ukrainan odotettu vastahyökkäys johtaa strategisesti merkittävän alueen ottamiseen takaisin miehittäjältä.

– Täsmälleen kuinka paljon ja missä paikoissa, se riippuu paikan päällä tapahtuvasta kehityksestä, kun ukrainalaiset aloittavat tämän vastahyökkäyksen. Mutta uskomme, että ukrainalaiset menestyvät tässä vastahyökkäyksessä, Sullivan sanoi.

Mahdollisista rauhanneuvotteluista Sullivan totesi, että taistelukentällä tapahtuvalla kehityksellä on ”merkittävä vaikutus” kaikkiin tuleviin neuvotteluihin.

– Presidentti (Volodymyr) Zelenskyi on itse sanonut, että tämä sota päättyy lopulta diplomatian kautta, Sullivan totesi.

Ukrainan vastahyökkäys tulee olemaan erittäin vaikuttava, toteaa myös kenraali, keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen pääjohtaja David Petraeus. Hän sanoo ukrainalaisten olevan päättäväisiä maansa vapauttamisesta.

– Tämä vastahyökkäys tulee olemaan erittäin vaikuttava.

Ukrainan armeijan on havaittu siirtävän kalustoa kohti etulinjaa ja tekevän hyökkäyksiä venäläisiä kohteita vastaan, mikä voisi helpottaa hyökkäystä, mukaan lukien viimeaikaiset iskut Venäjän miehittämässä eteläisessä satamakaupungissa Berdianskissa.

Eräs Yhdysvaltain korkea virkamies vahvisti toukokuussa CNN:lle, että Ukraina oli aloittanut hyökkäystä edeltävät operaatiot Venäjän joukkoja vastaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)