Verkkouutiset

Venäläisiä ja linja-auto bussipysäkillä talvisessa Petroskoissa 10. helmikuuta 2011. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Ulkoministeriö sulkee Petroskoin toimipisteen

Ulkoministeriö on päättänyt tilapäisesti sulkea Pietarin-pääkonsulaatin alaisen Petroskoin toimipisteen.

Ulkoministeriön arvion mukaan Suomella ei ole toistaiseksi tarvetta ylläpitää toimipistettä Petroskoissa, sillä toimipisteen ydintehtävät ovat merkittävästi vähentyneet. Toiminta voidaan tarvittaessa käynnistää uudelleen myöhemmin.

Petroskoin toimipiste perustettiin vuonna 1990. Sen tehtäväkenttä on kolmen vuosikymmenen ajan keskittynyt maahantuloasioihin, kahdenvälisiin yhteyksiin sekä alueellisen ja rajat ylittävän yhteistyön edistämiseen.

Ulkoministeriö teki aiemmin tänä vuonna vastaavan päätöksen Murmanskin toimipisteen osalta. Sekä Petroskoin toimipiste että Murmanskin toimipiste ovat olleet Pietarin pääkonsulaatin alaisia.

Pietarin pääkonsulaatti jatkaa toimintaansa. Päätös ei vaikuta Venäjän edustustojen toimintaan Suomessa. Ulkoministeriö tarkastelee jatkuvasti edustustoverkostoaan ja sopeuttaa voimavaroja kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Toimipisteen tilapäisen sulkemisen valmistelut on käynnistetty, niiden aikana toimipisteen asiakaspalvelu ei ole avoinna. Maahantuloasioiden hoito Venäjällä jatkuu Suomen Moskovan suurlähetystössä ja Pietarin pääkonsulaatissa. Muissa toimipisteen aiemmin hoitamissa asioissa voi kääntyä pääkonsulaatin puoleen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)