Verkkouutiset

Ulf Kristersson vieraili Skärholmenin murhapaikalla torstaina. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / CLAUDIO BRESCIANI

Ulf Kristersson: Tämä ei ole minun Ruotsini

Jenginuorten ampuman perheenisän kohtalo järkyttää Ruotsia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsia on tällä viikolla järkyttänyt 39-vuotiaan perheenisän väkivaltainen kuolema. Keskiviikkoiltana Mikael oli matkalla uimahalliin 12-vuotiaan poikansa kanssa Tukholman Skärholmenissa, kun kaksikko kohtasi nuorisojengin alikulkutunnelissa. Isän ja jenginuorten välille syntyi sanaharkkaa, jonka jälkeen Mikaelia ammuttiin mediatietojen mukaan päähän. Hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Tapaus on kohahduttanut Ruotsia, jossa jengirikollisuus on jo pitkään herättänyt huolta. Niin pääministeri Ulf Kristersson kuin oppositiojohtaja Magdalena Andersson kävivät torstaina rikospaikalla kunnioittamassa edesmenneen muistoa. Uhrin omaisia tavannut Kristersson luonnehti veritekoa ”eläimelliseksi”, Expressen uutisoi.

Jengiväkivalta on viime vuosina ollut Ruotsin poliittisen keskustelun kiivaimpia puheenaiheita. Viime vuonna maan ammuskeluissa kuoli 54 ihmistä, ja tänä vuonna luku on huhtikuun puoleenväliin mennessä 11. Kun pääministeripuolue moderaatit kokoontuivat viikonlopuksi vuosittaisille kuntapäivilleen Tukholmaan, oli jengirikollisuus myös pääministeri Kristerssonin puheen keskiössä.

Yli 2000 osallistujaa kerännyt tapahtuma avattiin hiljaisella hetkellä murhatun perheenisän muistolle.

– Tämä ei ole minun Ruotsini, tämä ei ole meidän Ruotsimme, Kristersson linjasi puheessaan perjantaina.

Kristerssonin porvarihallitus on paraikaa toteuttamassa Ruotsin rikospolitiikan perusteellisen uudistuksen, Kristersson sanoi. Skärholmenin tragedia on pääministerin mukaan osoitus toimien välttämättömyydestä.

– Joidenkin mukaan tämä hallitus menee liian pitkälle ja etenee liian nopeasti. Sanokaa näin heille, jotka asuvat Skärholmenissa. Sanokaa näin heille, jotka kärsivät tästä armottomasta brutaaliudesta.

– Ongelma ei ole se, että menemme liian pitkälle ja etenemme liian nopeasti. Ongelma on se, että aivan liian pitkään asiat ovat saaneet mennä aivan liian pitkälle. Siitä syystä nyt on kiire. Mielummin liian paljon ja liian nopeita toimia, kuin liian vähän ja liian hitaita, Kristersson sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)