Verkkouutiset

Venäläisvaunu tuhoutui lennokin osumasta. / mvs.gov.ua

Ukrainan sotilaat yllättävät videolla panssarin räjähdelennokilla

Myös modernit T-90-panssarivaunut ovat haavoittuvia halpojen droonien iskuille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sodan molempien osapuolten kerrotaan lisänneen voimakkaasti itsemurha- eli räjähdelennokkien käyttöä rintaman tuntumassa. Analogisella videolinkillä ohjattavia FPV-drooneja on vaikea torjua elektronisella häirinnällä.

Venäjän puolella tehokkaimpia ovat olleet Lancet-lennokit, joiden tuotanto on 50-kertaistettu viime vuoden alun jälkeen. Ukraina on nojannut valtiollisen aseteollisuuden sijasta pääosin yksityisiin yrittäjiin ja räjähdelennokkeja tuottaviin vapaaehtoisjärjestöihin.

Ukrainan kansalliskaarti esittelee tuoreella videollaan Venäjän moderneimpaan kalustoon kuuluvan T-90-panssarivaunun tuhoamista. Sotilaat ajavat etulinjan lähelle lava-autolla ja valmistelevat samalla räjähdelennokkia käyttöön. Kyseessä on improvisoitu malli, jossa nelikopterin alle on kiinnitetty kookas räjähde.

Operaattori ohjaa lennokkia suoja-asemasta käsin katselulaitteen avulla. Laite löytää viholliskohteen, joka kulkee metsää halkovalla hiekkatiellä. Toisen lennokin videomateriaalin perusteella lähellä sijaitsi venäläisten juoksuhauta.

FPV-droonin osuma aiheuttaa mittavan räjähdyksen, mikä kertoo T-90-vaunun tuhoutumisesta. Ukrainalaiset sotilaat poistuvat nopeasti paikalta vastaiskun välttämiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)