Verkkouutiset

Venäläisvaunu tuhoutui lennokin osumasta. / mvs.gov.ua

Ukrainan sotilaat yllättävät videolla panssarin räjähdelennokilla

Myös modernit T-90-panssarivaunut ovat haavoittuvia halpojen droonien iskuille.

Sodan molempien osapuolten kerrotaan lisänneen voimakkaasti itsemurha- eli räjähdelennokkien käyttöä rintaman tuntumassa. Analogisella videolinkillä ohjattavia FPV-drooneja on vaikea torjua elektronisella häirinnällä.

Venäjän puolella tehokkaimpia ovat olleet Lancet-lennokit, joiden tuotanto on 50-kertaistettu viime vuoden alun jälkeen. Ukraina on nojannut valtiollisen aseteollisuuden sijasta pääosin yksityisiin yrittäjiin ja räjähdelennokkeja tuottaviin vapaaehtoisjärjestöihin.

Ukrainan kansalliskaarti esittelee tuoreella videollaan Venäjän moderneimpaan kalustoon kuuluvan T-90-panssarivaunun tuhoamista. Sotilaat ajavat etulinjan lähelle lava-autolla ja valmistelevat samalla räjähdelennokkia käyttöön. Kyseessä on improvisoitu malli, jossa nelikopterin alle on kiinnitetty kookas räjähde.

Operaattori ohjaa lennokkia suoja-asemasta käsin katselulaitteen avulla. Laite löytää viholliskohteen, joka kulkee metsää halkovalla hiekkatiellä. Toisen lennokin videomateriaalin perusteella lähellä sijaitsi venäläisten juoksuhauta.

FPV-droonin osuma aiheuttaa mittavan räjähdyksen, mikä kertoo T-90-vaunun tuhoutumisesta. Ukrainalaiset sotilaat poistuvat nopeasti paikalta vastaiskun välttämiseksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)