Verkkouutiset

Ukrainalaispanssarit tulittavat Venähän asemia Luhanskin alueella. AFP/LEHTIKUVA/ANATOLII STEPANOV

Ukrainan mukaan hyökkääjät karkottavat väkivaltaisesti ihmisiä

Venäläiset karkottavat ihmisiä Svatoven alueen kylistä Luhanskissa, ja armeija asettuu vapautuneisiin taloihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Viime päivinä ihmisiä on karkotettu massiivisesti Svatoven alueen Popivkasta. Muita lähellä sijaitsevia asutuskeskuksia, erityisesti Svatovea, on määrätty valmistautumaan karkotuksiin. Kukaan ei kysy paikalliselta väestöltä heidän halustaan lähteä, eikä kukaan kerro minne. Periaatteessa venäläiset eivät välitä. Pääasia on tyhjentää taloja sotilaille, Luhanskin alueellinen sotilashallinto kirjoitti Facebookissa kertoo Ukrinform.

Hyökkääjät tekivät vastaavaa aiemmin Pidhorivkassa lähellä Starobilskia.

– Venäläiset asuivat useita kuukausia paikallisten asukkaiden, kotinsa jättäneiden ja miehitystä paenneiden sekä karkotettujen taloissa. Ja kun sotilaiden piti löhteä lähemmäksi rintamaa, hyökkääjät veivät kaiken, mitä he halusivat. Sama havaittiin myös viereisessä Polovynkynessa, ukrainalaishallinto toteaa.

– Tammikuussa niin sanotun 2. armeijakunnan miehitetyiltä alueelta mobilisoitujen miesten perheenjäseniä alettiin viedä Luhanskista Venäjälle. Venäläiset lupasivat etuja ja asuntoja vain Venäjän syrjäisillä alueilla. Hyökkääjien mukaan tämä askel motivoi kuitenkin edelleen miehitetyn Luhanskin alueen asukkaita liittymään Venäjän armeijan riveihin, ukrainalaishallinto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)