Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita Harkovan lähellä. LEHTIKUVA/AFP Anatolii Stepanov

Ukrainan kansanedustaja: Etulinjassa on juuri nyt helvetti

Oleksandra Ustinovan mukaan maa menettää miehiä enemmän kuin sodan alussa.

Kansanedustaja Oleksandra Ustinova kehotti perjantaina Yhdysvaltoja toimittamaan Ukrainalle ilmapuolustusjärjestelmiä ja hävittäjiä sanoen, että tilanne taistelukentällä on paljon huonompi kuin sodan alussa.

– Etulinjassa on juuri nyt helvetti. Menetämme enemmän miehiä nyt kuin sodan alussa, Ustinova sanoi toimittajille Saksan Marshall Fundin pyöreän pöydän kokouksessa Washingtonissa, uutisoi CNN.

Johtava ukrainalainen kansalaisaktivisti Daria Kaleniuk selitti, että ”emme voi voittaa tätä sotaa Neuvostoliiton kalustolla, koska Venäjällä on paljon enemmän neuvostokalustoa, meillä ei ole mistä saada (Ukrainan venäläiskalustoon) ammuksia ja Venäjällä on yksinkertaisesti enemmän väestöä ja joukkoja”.

Ustinova sanoi, että Ukraina ei enää halua Neuvostoliiton aikaisia MiG-hävittäjiä, koska sota on muuttunut.

Sen sijaan hän sanoi, että Ukraina tarvitsee MLRS-rakettijärjestelmiä, haupitseja ja F-16:n kaltaisia hävittäjäkoneita vastustaakseen tehokkaasti Venäjää. Ustinova kehotti Yhdysvaltoja aloittamaan ukrainalaisten lentäjien kouluttamisen käyttämään tällaisia hävittäjiä.

Ustinovan ja Kaleniukin mukaan tarvitaan poliittista tahtoa, jotta Yhdysvaltain hallinto päättäisi lähettää tällaisia raskaita aseita – ja nopeasti – Ukrainalle.

He arvostelivat sitä, että kesti niin kauan ennen kuin Yhdysvallat päätti lähettää nyt lähettämänsä raskaat aseet.

– Jos meillä olisi olut haupitsit kaksi kuukautta sitten, Mariupolia ei olisi tapahtunut, koska he (venäläiset) eivät olisi pystyneet piirittämään kaupunkia ja kirjaimellisesti tuhoamaan sen.

– Meille aika merkitsee ihmishenkiä, tuhansia ihmiselämiä, Ustinova sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS