Verkkouutiset

Mies menossa ns. Luhanskin tasvallan aikaiseen kidutuskammioon, jossa hänen sukulaisensa joutuivat kärsimään. AFP / LEHTIKUVA / YASUYOSHI CHIBA

”Tästä alkaa Luhanskin alueen vapauttaminen”

Ukrainan joukot ovat palanneet itäiselle Luhanskin alueelle.

Luhanskin alueen sotilashallinnon päällikkö Serhi Hayday on vahvistanut, että Ukrainan joukot ovat palanneet itäiselle Luhanskin alueelle ja jatkavat hyökkäystä.

Hayday kertoi CNN:lle ukrainalaisten yksiköiden saapuneen Hrekivkan kylään Luhanskissa.

– Olen nähnyt sotilaiden jo julkaisseen valokuvan heistä seisomassa ”Hrekivka”-kyltin taustalla, joten se ei ole enää salaisuus – se on jo vapautettu. Ja jatkamme menoa siihen suuntaan, Hayday toteaa.

Hän sanoo odottavansa vaikeita taisteluita, kun Ukrainan joukot tunkeutuvat Luhanskiin, jonka Venäjä anasti itselleen niin sanotuissa kansanäänestyksissä, ja kun Vladimir Putin allekirjoitti lain alueen liittämisestä ”ikuisiksi ajoiksi” Venäjään.

– Lymanin [Donetskissa viime kuun lopussa] vapauttamisen jälkeen odotetusti päätaistelut ovat Kreminnan suunnalla. Miehittäjät vetävät sinne pääjoukkojaan. Tästä alkaa Luhanskin alueen vapauttaminen, Hayday sanoi.

Hänen mukaansa se tulee olemaan kovempi taistelu, kuin Harkovan alueella.

– Kaikki ne Venäjän joukot, jotka pakenivat Harkovan alueelta ja Lymanista, tulivat meidän suuntaamme, joten miehitysjoukot ovat lisääntyneet, hän totesi.

– Ei tule olemaan yllätyselementtejä, kuten Harkovan alueen operaatiossa. Nyt heillä oli aikaa valmistautua, rakentaa linnoitteita, tunkeutua syvemmälle, tuoda varusteita, reservejä. Uskon kuitenkin asevoimiin. Ukraina ja minä uskomme, että [Luhanskin ja Donetskin kansantasavallan] joukot eivät pysty pitämään puolustustaan pitkään, hän jatkoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS