Verkkouutiset

Kalibr-risteilyohjus. (Kuva: Vitaly Z. Kuzmin/Wikimedia Commons)

Ukraina: Venäläisten risteilyohjukset tuhoutuivat iskussa junaan Krimillä

Maan puolustusministeriön mukaan junassa oli Kalibr-risteilyohjuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan puolustusministeriö ilmoitti myöhään maanantai-iltana, että se iski Venäjän miehittämän Krimin pohjoisosassa sijaitsevassa Dzhankoin kaupungissa junaan tuhosi venäläiset Kalibr-risteilyohjukset.

Ministeriön mukaan iskun tarkoituksena on edelleen ”demilitarisoida Venäjää ja valmistella Krimin niemimaan miehityksen purkamista”.

Venäjään laittomasti liitetyn Krimin tasavallan pääministeri Sergei Askjonov vahvisti, että Dzhankoissa oli isku ja ilmapuolustusjärjestelmä aktivoitui.

– Yksi henkilö loukkaantui ja kaksi rakennusta vaurioitui iskussa, Askjonov sanoi CNN:n mukaan.

Amatöörivideo näyttää suuren räjähdyksen ja siitä seuranneen tulipallon. Erään henkilön kuullaan sanovan kameran ulkopuolella, että isku osui rautatieasemalle.

Dzhankoi ja Gvardeyskoye ovat kahden tärkeimmän Venäjän sotilaslentokentän asemapaikka Krimillä. Dzhankoi on myös keskeinen tie- ja rautatieliittymä, jolla on tärkeä rooli Venäjän operaatioiden toteuttamisessa Etelä-Ukrainassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)