Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja, kenraali Joe Dunford ja Venäjän asevoimien pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov Helsingissä vuonna, 2018. LEHTIKUVA/DOMINIQUE A. PINEIRO/DoD

Ukraina: Suuri joukko sotaa suunnitelleita Venäjän upseereita tutkittavana

Noin 30-40 prosenttia kenraaleista ja upseereista olisi tutkittavana.

– Venäjän federaation asevoimien korkeita upseereja vastaan kohdistuvat toimenpiteet jatkuvat Ukrainan rintaman strategisten suunnitelmien epäonnistumisen vuoksi, sanoo Ukrainan puolustusvoimien pääesikunnan operatiivisen osaston apulaispäällikkö Oleksii Hromov Ukrainska Pravdan mukaan.

Hromovin toteaa myös, että käytettävissä olevien tietojen mukaan ”puolustusministeri Sergei Shoigu ja asevoimien pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov pysyvät tehtävissään vain estääkseen korkeimman sotilaallisen ja poliittisen johdon maineen tahraantumisen”.

Hromovin mukaan noin 30-40 prosenttia ”sotilaallisen erityisoperaation” suunnitteluun osallistuneista kenraaleista ja upseereista on erotettu tehtävistään ja heidän tekemisiään tutkitaan.

Hromov lisäsi, että kun otetaan huomioon viimeaikaiset räjähdykset Sakyn lentokentällä miehitetyllä Krimillä ja Zjabrovkan lentokentällä Valko-Venäjällä, oletetaan uusia päätöksiä Venäjän armeijan johtohenkilöstöstä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS