Verkkouutiset

Odessan satama Etelä-Ukrainassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ukraina saa sota-aluksia saattamaan viljalaivoja

Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina saa myös uuden ilmatorjuntajärjestelmän.

Ukrainaan suuntaavat ja sieltä palaavat viljalaivat saavat pian sotilassaattueen, uutisoi Ukrainska Pravda.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi asiasta lauantaina Grain for Ukraine -konferenssissa. Zelenskyin mukaan Ukraina on päässyt kumppanimaiden kanssa yhteisymmärrykseen Mustanmeren viljakäytävää käyttävien rahtialusten suojelemisesta.

– Olemme sopineet kumppanimaiden kanssa, että saatamme aluksia merellä niiden turvallisuuden varmistamiseksi, Zelenskyi kommentoi.

Zelenskyi totesi myös, että saattamiseen tarkoitettujen alusten luovuttamisesta Ukrainalle on myös jo sovittu. Ukraina saattaa siis lähiaikoina saada tarkoitukseen sopivia aluksia.

Mustanmeren viljakäytävän avaaminen ilman Venäjän osallistumista on Zelenskyin mukaan ollut Ukrainalle yksi kuluvan vuoden merkittävimpiä saavutuksia. Viljakäytävää käyttävien alusten turvallisuuden varmistaminen on myös Ukrainalle tärkeää.

Alusten lisäksi Zelenskyi kertoi, että Ukraina on sopinut uusien ilmatorjuntajärjestelmien toimittamisesta Odesan alueelle. Odesan satama on Ukrainan suurin, ja sen kautta kulkee merkittävä osa Ukrainan vientiviljasta.

Järjestelmien tarkoitus tarkoitus on suojella alueen asukkaiden lisäksi Odesaan kulkevia aluksia.

– Teimme spesifin pyynnön tietystä järjestelmästä kumppaneillemme, ja voin paljastaa, että pyyntöön suostuttiin. Pian aluetta turvaa erittäin voimakas ilmatorjuntajärjestelmä, Zelenskyi kommentoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)