Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kokokouksessa maan hallituksen kanssa perjantaina. (Photo by UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP/LEHTIKUVA)

”Ukraina ottaa kaiken takaisin Venäjältä”

Ukrainan presidentin mukaan aika Ukrainan vapautumiseen lyhenee joka päivä.

– Ukraina ottaa kaiken takaisin [Venäjältä]. Tämä on välttämätöntä ja se on vain ajan kysymys. Joka päivä vapautumiseen kuluva aika lyhenee. Kaikki mitä teemme, on tätä varten, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi iltapuheessaan CNN:n mukaan.

Hän totesi, että tilanne Donbasissa on edelleen vaikea, erityisesti Severodonetskin, Lysytsanskin, Bakhmutin ja Popasnan alueilla.

– Ennen kaikkea asetoimituksissa olemme joka päivä lähempänä vihollisemme voittamista, presidentti sanoi.

– Hallitsemme miehittäjiä teknologisella ja tavanomaisella iskuvoimalla. Paljon riippuu kumppaneistamme. He ovat valmiita tarjoamaan Ukrainalle kaiken tarvittavan, jotta voimme puolustaa vapauttamme. Odotan hyviä uutisia tästä jo ensi viikolla, hän lisäsi.

Zelenskyin mukaan Venäjän joukot tekivät barbaarisia iskuja Sumyn alueelle raketeilla ja kranaatinheittimillä. Hän viittasi myös Venäjän lauantain Mykolaiviin kohdistuneeseen hyökkäykseen, joka iski asuinalueelle 20 metrin päässä päiväkodista tappaen yhden ja haavoittaen seitsemän muuta.

– Tällaisen kohteen Venäjä valitsi. Yhä uudelleen [sellaiset toimet] muistuttavat maailmaa siitä, että Venäjä on vihdoin tunnustettava virallisesti terroristivaltioksi, terrorismin sponsoriksi, Zelenskyi sanoi.

Hänen mukaansa Venäjän joukot estävät ukrainalaisia evakuoimasta Khersonin alueelta.

– Sellaiset, jotka luottavat asemiinsa, eivät varmasti tekisi tällaisia päätöksiä. Tämä on selkeä merkki heikkoudesta. Se osoittaa, että heillä ei ole mitään tarjottavaa ihmisille, eivätkä ihmiset halua ottaa heiltä mitään. Joten he turvautuvat ottamaan ihmisiä panttivangiksi, Zelenskyi sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS