Verkkouutiset

Asevoimiin värvättyjä venäläisvankeja. / ChrisO_wiki / X

Uhrejaan syönyt murhaaja vapautettiin Venäjällä asepalveluksen vuoksi

Vladimir Putin armahti satanistiksi väitetyn miehen tämän taisteltua puoli vuotta Ukrainan rintamalla.

Ukrainan rintamalla taistelleiden entisten venäläisvankien on kerrottu syyllistyneen lukuisiin väkivaltarikoksiin Venäjällä.

Wagner-palkkasoturiryhmä aloitti viime vuoden syksynä vankien rekrytoinnin Bahmutin alueen sotatoimien tueksi. Heille luvattiin vapautusta puolen vuoden asepalveluksen jälkeen. Värväykset siirtyivät vuodenvaihteen tienoilla Venäjän puolustusministeriölle.

Rintamalla taistelleilla vangeilla oli aiempia tuomioita muun muassa murhista ja raiskauksista. Kotiin palanneiden taistelijoiden tekemistä rikoksista on kerrottu Venäjällä lähes joka viikko.

Heidän epäillään syyllistyneen kuluvan vuoden aikana lähes 20 ihmisen murhaan ja useisiin seksuaalirikoksiin. Henkirikoksia on tehty myös lähellä Suomen rajaa.

Times-lehden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on armahtanut 33-vuotiaan Nikolai Ogolobyakin tämän palveltua maan asevoimissa. Ogolobyak tuomittiin 20 vuoden vankeusrangaistukseen vuonna 2010 neljän teini-ikäisen rituaalimurhista Jaroslavlin alueella.

Satanistiksi väitetyn mies söi rikoskumppaniensa kanssa uhrinsa sydämet ja kielet kypsentämisen jälkeen. Erästä tyttöä puukotettiin 666 kertaa.

Nikolai Ogolobyakin kerrotaan haavoittuneen vakavasti rintamalla. Hänet armahdettiin puolen vuoden asepalveluksen jälkeen.

Kreml on esittänyt Ukrainan sodan omassa propagandassaan taisteluksi ”satanismia” vastaan ja osana perinteisten arvojen puolustamista.

Vladimir Putinin kerrottiin hiljattain armahtaneen myös 44-vuotiaan Denis Gorinin, joka oli saanut kolme eri tuomiota murhista ja kannibalismista. Hänen kerrotaan surmanneen 13 ihmistä ja täyttäneen pakastimensa ihmislihalla. Putin armahti hänet asepalveluksen jälkeen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)