Verkkouutiset

Tyrmäys Pekka Haaviston toimille – ”Totuus selvitettävä”

Kansanedustajat ihmettelevät ulkoministerin käskytystä ISIS-lapsista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nykyisellä hallituksella vastuukysymykset hakusessa, oli sitten kyse omistajaohjauksesta, työmarkkinaneuvotteluista tai virkavastuun merkityksestä, kansanedustaja Mia Laiho (kok.) toteaa Twitterissä.

Twitterissä Mia Laiho viittaa Ilta-Sanomien uutiseen ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen syrjäyttämisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

IS:n mukaan Tuominen syrjäytettiin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimesta Venäjän viisumikäytäntöön ja ISIS-lapsiin liittyvien erimielisyyksien vuoksi. Verkkouutiset uutisoi syrjäyttämisestä aiemmin tästä löytyvässä jutussaan.

– Miten tähän on oikein tultu? Mukana kuitenkin kokeneita poliitikkoja, Mia Laiho sanoo.

– @Haavisto yritti junailla ”Isis-lapset” salaa Suomeen – virkamies olisi Haaviston käskytyksen perusteella joutunut kantamaan vastuun, kun poliittista päätöstä ei saatu aikaan? Totuus eduskunnalle selvittettävä. @Anttirinnepj hallituksen linja?, kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) sanoo Twitterissä.

– Hallitusohjelman mukaisesti myös ulkoministeri on näemmä ryhtynyt urakalla ”uudistamaan poliittista kulttuuria ja päätöksentekoa”. Hallitus on löytänyt samalla totuuden puhumisen lisäksi toisenkin säästökohteen: poliittisen vastuunkannon, Heikki Vestman (kok.) jatkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Pekka Haaviston Venäjän viisumikäytännön joustavuuden lisäämiseen liittyviä pyrkimyksiä Twitterissä ”kuten olen ennenkin sanonut, Kremlin pikku apulaisia etsitään vääristä paikoista”.

– Vihreät ovat tämän ajan SKP ja konkreettinen vaara Suomen sisäiselle ja ulkoiselle turvallisuudelle, Halla-aho tviittaa.

– On käsittämätöntä, että tällainen puolue pitää hallussaan sisä- ja ulkoministerin salkkuja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)