X
SULJE MAINOS
Pekka Haavisto elokuussa 2019. LEHTIKUVA/ NTTI AIMO-KOIVISTO

IS: Pekka Haaviston toimet puhuttavat ulkoministeriössä

Konsulipäällikkö syrjäytettiin tehtävistään.

Ilta-Sanomien mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) nimitykset ja käskytykset puhuttavat ulkoministeriötä, jossa Haavisto on laittanut syrjään konsulipäällikkö Pasi Tuomisen.

Kokenut virkamies syrjäytettiin yhtäkkiä kuvailun mukaan ”ennenkuulumattomalla” tavalla, jolle ei ole virallista määritelmää. Perusteluja ei ole kerrottu, mutta IS:n mukaan tiettävästi Haavisto on haukkunut Tuomisen toimintaa ainakin Syyriassa sijaitsevan al-Holin leirin suhteen, jossa on suomalaisia ”Isis-vaimoja” lapsineen.

Aiemmin muun muassa Suomen Unkarin-suurlähettiläänä toimineen, nuhteettomaksi virkamieheksi sanotun ulkoasiainneuvos Pasi Tuomisen konsulipäällikön tehtävää jatkettiin kesällä vuoteen 2022 saakka. Tuominen ei itse kommentoi tapahtunutta millään tavalla.

Elokuussa suurlähettiläspäivillä ministeri Pekka Haavisto piti puheen, jossa varoitti virkamiehiä salailusta tai kiusaamisesta. Hänen mukaansa ”minkäänlaiselle syrjinnälle, häirinnälle tai kiusaamiselle ei ole ulkoministeriössä tilaa, niin kuin ei millään muullakaan työpaikalla”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt