Verkkouutiset

Busseja varikolla Helsingin Pasilassa lakon aikana 2. helmikuuta 2024. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Työministerin mukaan pelisäännöt ovat tarpeen, työrauhalaki eduskuntaan lähiaikoina

Lakkojen yhteenlasketut kustannusvaikutukset ovat jo lähes miljardi euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän arvion mukaan lakkojen yhteishinta hipoo miljardia euroa, toteaa työministeri Arto Satonen (kok.) X-alustalla.

– Riski uusista YT-neuvotteluista ja työpaikkojen menetyksistä kasvaa. Suomi tarvitsee pelisäännöt poliittisille lakoille. Työrauhalaki etenee eduskuntaan lähiaikoina, kommentoi Satonen tilannetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän jatkaa ketjussa, että tällä hetkellä poliittisten lakkojen kestoa ei ole rajattu tai esimerkiksi niille määrätty ilmoitusaikoja.

AKT kertoi tänään osallistuvansa lakkoihin ylihuomisesta alkaen. Satamien toiminta pysäytetään keskiviikosta perjantaihin ja linja-autoliikenteeseen AKT:n jäsenten lakolla on laajoja vaikutuksia keskiviikkona ja torstaina.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että ”bunkkerimentaliteetti” on saanut Suomen poliittisessa vasemmistossa ja ay-puolella yliotteen, jolloin mitään uudistuksia ei haluta hyväksyä.

– Kovaan ääneen vaadittu ”yhteistyö” ja ”sopiminen” näyttävät käytännössä tarkoittavan, että nykyiset kankeat, työllisyyttä heikentävät ja kilpailukykyä nakertavat rakenteet työmarkkinoilla ja sosiaaliturvassa pitää jäädyttää, Purra kirjoittaa.

Myös hän sanoo, että hallitus tulee etenemään ohjelmansa kanssa tavoitteellisesti.

– Tiedämme jo valmiiksi, että jokainen leikkaus tulee saamaan sekin vastaukseksi oppositiosta ”ei”, Purra kiteyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)