Verkkouutiset

Suljettu Vaalimaan raja-asema. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Tutkijan mukaan itärajaa ei kannata pitää suljettuna ikuisesti

Arkady Moshesin mukaan rajaa kannattaisi tarkastella sen jälkeen, kun tarvittavat toimet välineelliseltä maahanmuutolta suojautumiseksi on tehty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes arvioi Helsingin Sanomissa julkaistussa Vieraskynä-kirjoituksessaan, että Suomen tulee muodostaa linja siitä, kuinka itärajaan suhtaudutaan tulevaisuudessa.

Hän arvioi, että osaltaan itärajassa on kyse turvallisuuspoliittista huolista. Sen lisäksi Suomi on Moshesin mukaan myös menettänyt motivaationsa Venäjä-suhteiden ylläpitoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Vuosikymmenien ajan rakennettu kahdenvälinen suhde on nyt raunioina, Moshes kirjoittaa.

Hänen mukaansa rajaa ei kuitenkaan kannata pitää suljettuna ikuisesti. Suljettu raja haittaa hänen mukaansa muun muassa humanitääristä toimintaa.

Erityisesti rajaa tulisi Moshesin mukaan tarkastella sen jälkeen, kun tarvittavat toimet välineelliseltä maahanmuutolta suojautumiseksi on tehty.

– Hallitus ilmeisesti ymmärtää tilanteen monimutkaisuuden. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on sanonut Suomen harkitsevan rajaliikenteen jonkinlaista avaamista, jos hallituksen ajamat lakimuutokset hyväksytään.

Moshesin mukaan Suomen kannattaa keskustella rajakysymyksistä niin Suomen sisäisesti kuin liittolaisten kanssa.

– Rajakysymyksessä ei ole hyvä jäädä ikuiseen epätietoisuuden tilaan, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)