Verkkouutiset

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu. LEHTIKUVA/LASSI LAPINTIE

Turkki yrittää Ukrainan ja Venäjän presidenttien tapaamista

Turkin ulkoministerin mukaan presidentit voisivat tehdä päätöksen oikeudenmukaisesta rauhasta.

– Rauhan on oltava oikeudenmukainen, etenkin Ukrainan osalta. Koska (Venäjän) miehittämät alueet kuuluvat Ukrainalle. Emme ole menettäneet toivoa. Lisäämme ja jatkamme ponnistelujamme. Tavoitteenamme on sekä johtajien tapaaminen että päätöksenteko johtajien tasolla, Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu sanoi Japanissa Ukrinformin mukaan.

Çavuşoğlun mukaan sodassa ei ole voittajia, ja heti kun molemmat osapuolet ymmärtävät tämän, he voivat palata neuvottelupöytään.

Ukrainan presidentin kansliapäällikön neuvonantaja Mykhailo Podolyak on sanonut aiemmin, ettei Ukrainan ja Venäjän välisten neuvottelujen tai Volodymyr Zelenskyin ja Vladimir Putinin tapaamisessa ole tällä hetkellä mitään järkeä.

Podolyakin mukaan presidenttien tapaaminen on mahdollinen, jos sitä edeltää Venäjän joukkojen täydellinen vetäytyminen Ukrainasta ja keskustelun aiheena ovat muun muassa vahingonkorvaukset ja rikollisten luovuttaminen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)