Verkkouutiset

Alexander Stubb vaalivalvojaisissa Helsingissä. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tuleva presidentti Alexander Stubb lupasi kolme asiaa

Alexander Stubbin mukaan edessä on monella tapaa uusi aikakausi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seuraavaksi tasavallan presidentiksi valittu Alexander Stubb teki kolme lupausta palattuaan tukijoidensa eteen tuloksen ratkettua.

– Ensimmäinen lupaus on se, että seuraavan kuuden vuoden aikana Suomen tasavallan presidenttinä tulen antamaan aivan kaikkeni aivan joka ikisenä päivänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Toinen lupaus on se, että tulen menemään koko Suomen etu edellä, aina ja yhdessä.

– Ja kolmas lupaus on se, että teen kaikkeni tämän tasavallan, tämän rakkaan maamme eteen, että olen yhdistävä tekijä ja että näissä rauhattomuuden ajoissa tässä maassa rauha säilyy. Miksi? Siksi että minä rakastan tätä maata, Alexander Stubb sanoi.

Mediatilaisuudessa Stubb sanoi, että hän ei missään vaiheessa tuntenut, että presidentinvaalikamppailu olisi ollut jonkinnäköinen riistävä ideologinen kamppailu.

– Enemmän tämä oli sivistynyt keskustelu maailmanpoliittisesta tilanteesta.

Tuleva presidentti ei usko, että Venäjä ryhtyisi vastatoimiin vallan vaihtuessa Suomessa.

– Voi olla, että jonkinlaisia hybridivaikutusyrityksiä pyritään tuomaan lisää, mutta on vaikea arvioida vielä tässä vaiheessa, Alexander Stubb totesi.

Stubb muistutti, että Suomi on valinnut puolensa jo kauan sitten.

– Olemme läntinen maa. Venäjä tietää sen. Samalla Venäjä tietää sen, että Suomi on myös aika luotettava maa.

Tulevan presidentin mukaan edessä on monella tapaa uusi aikakausi.

– Elämme seuraavat vuodet rauhattomuuden aikakaudessa, jossa kansainvälisiä instituutioita ja sääntöjä haastetaan. Se on se maailma, jossa seuraava presidentti joutuu luovimaan. Sanon vielä sen, että se on uuden aikakauden alku ei vain kansainvälisessä politiikassa vaan myös Suomessa. Olemme nyt sotilasliitto Natoon kuuluva maa, ja se tulee myös muuttamaan meidän turvallisuuspolitiikkaamme. Ulkopoliittinen linja pysyy samana, Alexander Stubb totesi.

Presidentti astuu virkaansa 1. maaliskuuta. Sitä, mihin nyt valitun presidentin ensimmäinen valtiovierailu suuntautuu, ei ole vielä Stubbin mukaan päätetty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)