Verkkouutiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tukeeko PS kokoomuksen välikysymystä? Näin vastaa ryhmäjohtaja

Perussuomalaiset pyrkii kytkemään kehysriihikritiikin osaksi EU:n elpymispakettia.

Perussuomalaisilla ei vaikuta olevan selkeää kantaa, miten suhtautua kokoomuksen välikysymykseen ja mahdolliseen yhteistyöhön tähän liittyen. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi viikonloppuna Helsingin Sanomissa kokoomuksen jättävän tällä viikolla välikysymyksen hallituksen kehysriihestä.

Perussuomalaisten intresseissä tuntuu olevan kytkeä kehysriihen talouskritiikki myös kysymykseen EU:n elpymispaketista, jota perussuomalaiset vastustaa. Kokoomus pitää hallituksen neuvottelemaa pakettia huonona, mutta ei halua vaarantaa EU:n toimintakykyä lähtemällä kaatamaan pakettia eduskunnassa.

– Keskustelemme varmasti kokoomuksen kanssa (välikysymyksestä)  ja aion siinä ensin tuoda esiin toivomuksen, että kokoomus peruu suunnitelman äänestää tyhjää, perussuomalaisten ryhmäjohtaja Ville Tavio viestittää tekstiviestitse Verkkouutisille.

Tavion mielestä ”vaikka kehysriihen päätökset ovat surkeita, niin kokoomus ei voi vastustaa valtion velkaantumista uskottavasti, jos se hyväksyy rahojemme lähettämisen Italiaan”.

 

 

Uusimmat
MAINOS