Verkkouutiset

Asiakas Pasilan TE-toimistossa. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tuhansia työttömiä voitaisiin kuntouttaa työelämään

Mielenterveyden ongelmien kustannukset ovat yli 11 miljardia euroa vuodessa, Tarja Filatov muistuttaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies Tarja Filatovin (sd.) mukaan osatyökykyisten laajempi työllistyminen olisi tarpeellinen panos kansantalouteen, mutta se olisi tehtävä heidän voimavaransa huomioiden.

Hän toteaa, että Suomessa on kymmeniä tuhansia työttömiä, jotka eivät ole työkykyisiä, mutta joista iso osa voisi kuntoutuksen ja tuen avulla työllistyä heille räätälöityihin töihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Hyvinvointivaltio edellyttää korkeaa työllisyysastetta. Työllisyysasteen nostaminen edellyttää, että mukaan saadaan aikaisempaa enemmän myös niitä, joiden työllistymisen tiellä on työkykyyn liittyviä haasteita, Filatov toteaa tiedotteessa.

Hallitus pyrkii lisäämään työtunteja kannustamalla osa-aikaisia työntekijöitä kokoaikaiseen työhön. Varapuhemiehen mukaan tavoite on ymmärrettävä, mutta monelle osatyökykyiselle juuri osa-aikainen työ on ainut mahdollisuus olla työelämässä.

– On pidettävä huoli, että lapsi ei mene pesuveden mukana ja käykin niin, että työvoimaa vetäytyy kokonaan työmarkkinoilta, Tarja Filatov sanoo.

Aihe on yhteydessä mielenterveyden ongelmiin, jotka aiheuttavat vuosittain yli yhdentoista miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle. Kustannukset syntyvät pääosin sairauspäivärahoista ja työkyvyttömyyseläkkeistä.

– Jos mielenterveyden häiriöistä kärsivillä olisi yhdenvertainen pääsy työmarkkinoille, voisi työllisyysasteemme nousta neljällä prosenttiyksiköllä, Tarja Filatov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)