Verkkouutiset

LM: Valtakunnansyyttäjä joutui palauteryöpyn kohteeksi

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kokee, että viesteillä pyritään häiritsemään hänen toimintaansa viranomaisena.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo Lännen Median haastattelussa joutuneensa palauteryöpyn kohteeksi sen jälkeen, kun hän päätti aloittaa esitutkinnat kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.).

Toiviaisen mukaan viesteillä on pyritty häiritsemään hänen toimintaansa viranomaisena.

– Henkilökohtaisesti saamani palaute on ollut aivan eri mittaluokassa kuin minkään muun käsittelemäni asian yhteydessä, Toiviainen kertoo Lännen Medialle.

Toiviainen kertoo saaneensa viestejä useiden välineiden kautta. Viesteissä on hänen mukaansa piirteitä, jotka voidaan tulkita pyrkimyksiksi häiritä hänen toimintaansa viranomaisena. Toiviainen vakuuttaa Lännen Medialle, että viesteillä ei ole ollut vaikutusta hänen päätöksentekoonsa.

– On selvää, että virkamiehen on työssään kestettävä ankaraa arvostelua ja sitä, että tehdyistä virkatoimista kannellaan laillisuusvalvonnalle ja että kritiikkiä esitetään myös julkisesti. Maalittamisilmiö kuitenkin ylittää selvästi sen, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Toiviainen on määrännyt yhteensä neljä esitutkintaa Päivi Räsäsen puheista. Tällä viikolla Toiviainen määräsi aloitettavaksi kaksi esitutkintaa Räsäsen televisio- ja radio-ohjelmissa esittämistään lausunnoista.

Seurakuntalainen-lehti kertoi perjantaina, että Suomen Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä on tehnyt kantelun oikeuskanslerille valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta. Kantelu liittyy valtakunnansyyttäjän toimintaan kansanedustaja Päivi Räsäsen tapauksessa.

Uusimmat
MAINOS