Verkkouutiset

Timo Soini: Väkivalta lopetettava Gazan rajalla

USA:n presidentti Donald Trumpin päätös suurlähetystön siirtämisestä Tel Avivista Jerusalemiin on raivostuttanut palestiinalaiset.

Suomi on erittäin huolissaan ylimitoitetusta voimankäytöstä ja siviiliuhreista mielenosoituksissa Gazan rajalla.

– Kehotamme pidättyväisyyteen voimankäytössä ja malttiin tilanteen rauhoittamiseksi nopeasti. Kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia, mukaan lukien kokoontumisvapautta, tulee kunnioittaa, ulkoministeri Timo Soini (sin.) korostaa tiedotteessa.

Levottomuudet ovat seurausta siitä, että Yhdysvallat siirsi maanantaina Israelin-suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kiistanalainen päätös suurlähetystön siirtämisestä on raivostuttanut palestiinalaiset, jotka pitävät Jerusalemia myös pääkaupunkinaan. Jerusalemin asemaa Israelin pääkaupunkina ei ole tähän mennessä tunnustettu kansainvälisesti.

Israelin armeijan mukaan mielenosoitukseen on osallistunut 40 000 palestiinalaista. Mielenosoittajat ovat heitelleet sotilaita kivillä ja palopommeilla. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan vähintään 41 palestiinalaista on kuollut ja 1800 loukkaantunut yhteenotoissa israelilaissotilaiden kanssa Gazan rajalla.

Uusimmat
MAINOS