Verkkouutiset

Timo Soini: Kansa ei hyväksy kotiäitivihaa

Ulkoministerin mukaan perheillä tulisi olla taloudellisesti mielekäs valinnanvapaus kotihoidon ja päivähoidon välillä.

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan vastuullisella konservatismilla on suuri kannatus kansan parissa, mikä näkyy asennetutkimuksissa.

– Kansa ei hyväksy kotiäitivihaa vaan kannattaa perheiden valinnanvapautta. Pienten lasten äitien pakkoajaminen töihin sanelupolitiikalla ei saa kannatusta, Soini kirjoittaa blogissaan.

Soini viittaa Uutissuomalaisen kyselyyn, jonka mukaan enemmistö suomalaisista ei kannata äitien nykyistä nopeampaa paluuta työelämään.

– Suomessa syntyvyys laskee kuin lehmän häntä. Lasten saaminen ei ole mikään subjektiivinen oikeus. Jokaisesta syntyneestä pitää olla iloinen.

Ulkoministeri kertoo kannattavansa lapsiystävällistä Suomea, jossa perheillä on taloudellisesti mielekäs valinnanvapaus kotihoidon ja päivähoidon välillä. Soinin mukaan molempia tarvitaan, mutta kotihoidontuen määrää voisi nostaa nykytasosta.

– Kotiäidit on turvassa niin kauan kuin minun pääni keikkuu, Soini kirjoittaa.

Soinin mukaan hallitus on nostanut Suomen kasvu-uralle, jossa vienti vetää ja työllisyys paranee.

– Oppositio ei tätä kehitystä pysty suistamaan raiteiltaan. Kysymys on hallituspuolueiden kantista. On tehtävä kitisijöille selväksi, että punatulkkupolitiikka ei sovi hallituspuolueen edustajille. Pari minuuttia kollektiivista paheksuntaa päivässä friskaa kummasti.

Uusimmat
MAINOS