Verkkouutiset

Ukrainan puolustusministeriön tiedusteluosaston päällikkö Kyrylo Budanov. AFP/LEHTIKUVA/SERGEI SUPINSKY

Tiedustelupäällikön mukaan Ukraina ei koskaan salli sodan jäätymistä

Ukraina ei koskaan suostu "jäädytettyyn" konfliktiin Venäjän kanssa eikä tunnustamaan alueidensa miehitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

 

– Venäläiset olisivat erittäin iloisia voidessaan jäädyttää kaiken sellaisena kuin se on nyt, Ukrainan armeijan tiedustelupäällikkö, kenraaliluutnantti Kyrylo Budanov sanoo näkemyksenään venäläisestä ajattelusta uutisoi Ukrinform.

Hän myönsi myös, että Venäjä on päässyt käsiksi Ukrainan salaisiin suunnitelmiin tulevaa vastahyökkäystä varten.

– En aio sanoa enempää kuin presidentti. Meillä oli, sanotaanko, tietoa, todisteita siitä, että suunnitelmat tulivat Venäjän tietoon. Se on vakava ongelma, ja ryhdymme toimiin, Budanov sanoi tiedusteluvuodosta.

Hän ilmaisi myös näkemyksen, että lennokit, olivatpa ne kuinka tehokkaita tahansa, eivät voi täysin korvata ihmisiä taistelukentällä.

– Lennokit eivät koskaan korvaa maajoukkoja. Se on vain tapa tukea niitä. Lennokkien avulla voi aiheuttaa tappioita viholliselle. Mutta kuten keskiajalla sotilas tulee ja pystyttää lipun, mikään ei muutu.

Budanov kertoi The Kyiv Indenpendentin mukaan myös pystyneensä selvittämään, kuka oli vastuussa hänen vaimonsa myrkyttämisestä ja lupasi ”kostotoimia Venäjän alueella”.

– Vaimoni voi paremmin. Koska en juonut myrkkyä, minun on vaikea sanoa, oliko se yritys murhata minut. Mutta olen jo selvinnyt useista salamurhayrityksistä ja selviän luultavasti monista muistakin. Uskon, että lähitulevaisuudessa näette kostotoimia toimia Venäjän alueella, ja kaikki ymmärtävät tämän, Budanov sanoi.

Viime vuoden lopulla Ukrainan sotilastiedustelu ilmoitti, että Budanovin vaimo Marianna Budanova joutui sairaalaan raskasmetallimyrkytyksen vuoksi.

Venäjän kerrotaan yrittäneen murhata Kyrylo Budanovin yli kymmenen kertaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)