Verkkouutiset

Poliisi ja Venäjän kansalliskaartin sotilaita Kremlin edustalla. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Tiedustelu salakuunteli järkyttävän puhelun: Venäjän sotilaat raiskasivat ja tappoivat siviilin

Ukrainassa taisteleva bashkiirisotilas kertoi tapahtumasta venäläiselle toimittajalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan tiedustelupalvelu SBU kertoo siepanneensa puhelun, jossa venäläissotilas puhuu venäläisen toimittajan kanssa venäläisten sotarikoksista. Puhelussa käydyn keskustelun perusteella venäläiset ovat muun muassa kaapanneet, raiskanneet ja tappaneet ukrainalaissiviilin, ja tämän jälkeen polttaneet hänen ruumiinsa.

SBU kertoo, että siepattu puhelu käytiin koodinimeä Rafael käyttävän 36. rykmentin 7. komppanian Marat Safinin 3. pataljoonassa palvelevan baškiirisotilaan sekä venäläistoimittaja Guzel Kudaševan välillä.

Kudaševa työskentelee Bashkortostanin Aurgazyn piirissä toimitettavassa Aurgazynsky Visnik -paikallislehdessä, ja on julkaissut Vkontakte-tilillään sotilasyksikön toimintaan liittyviä tapahtumia.

Puhelussa Rafael kertoo, kuinka baškiirisotilaat joivat itsensä juovuksiin ja tämän jälkeen kidnappasivat ukrainalaisnaisen.

– Baškiirijätkämme joivat kännit, nappasivat naisen kaupungista, raiskasivat hänet ja polttivat ruumiin, Rafael kertoo puhelussa Kudaševalle.

Kudaševa kysyy ensimmäiseksi, olivatko rikoksentekijät kotoisin Aurgazysta vai muualta Baškortostanista. Rafel vastaa, että kyseessä olivat ”meidän baškiirijätkämme”.

Puhelun aikana kuolleeseen naiseen viitataan nimityksellä ”hohlutska”, joka on Venäjällä ukrainalaisista naisista käytetty halventava nimitys.

Rafaelin mukaan rikos tapahtui noin viisi päivää sitten, ja että rikokseen osallistui yhteensä neljä baškiirisotilasta. Hän kertoo Kudashevalle myös, että Venäjän sotilasjohto ei välitä venäläissotilaiden rikoksista.

– Siinäkö se, suljemmeko silmämme tältä kaikelta? Kudaševa kysyy.

– Tietenkin, mitä oikein selität, Rafael vastaa.

Venäläissotilaiden rikoksilla ylpeily jatkuu puhelussa Rafaelin kertoessa, että venäläissotilaat myös kiduttavat ja raiskaavat sotavankeja. Kudaševa kuitenkin keskeyttää Rafaelin ja toteaa, että tällaiset yksityiskohdat ovat liian pelottavia.

SBU huomauttaa, että Kudaševa ei ole julkaissut lainkaan materiaalia kuulemistaan sotarikoksista, vaan on tyytynyt ylistämään venäläissotilaiden ”sankarillisia tekoja”.

– Tiedustelupalvelu on aloittanut rikostutkinnan tapahtumasta, dokumentoi tapahtumat, tunnistaa niihin osallistuneet ja ryhtyy toimiin tuodakseen syytetyt oikeuden eteen, tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)