Verkkouutiset

THL:n mukaan koronakuolemien määrä kasvaa lähiviikkoina, vaikka epidemian aalto on jo taittunut. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

THL:n mukaan koronakuolemia rekisteröity tänä vuonna lähes 2500

Syyskuussa alkaneen koronaepidemian aallon arvioidaan selvästi taittuneen.

Koronakuolemien määrä kasvaa todennäköisesti lähiviikkoina, vaikka syksyn epidemian aalto on selvästi taittunut, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronaepidemian aalto alkoi Suomessa tänä vuonna alkusyksystä. Tämä näkyi THL:n mukaan koronaan liittyvien kuolemien määrässä jo syyskuussa.

THL:n ylilääkäri Tuija Leino sanoo tiedotteessa, että kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa koronatartunnasta tapahtuneita kuolemia on rekisteröity tänä vuonna lähes 2500.

Suurin osa näistä kuolemista on koronan aiheuttamia tai sellaisia, joissa korona on myötävaikuttanut kuolemaan. Viime vuonna rekisteröitiin 6800 tapausta, joissa kuolema ajoittui kuukauden sisään koronatartunnasta.

– Viimeisten viikkojen lukemien perusteella näyttää, että koronakuolemien määrä kasvaa samalla nopeudella kuin viime vuonna tähän aikaan. Koronavirusinfektio on ottanut paikkansa syksyn hengitystieinfektioiden ja siten myös kuolemien aiheuttajana, selvittää THL:n johtava asiantuntija Sirkka Goebeler tiedotteessa.

Korona-aalto on ollut rekisteröityjen tartuntojen perusteella tänä syksynä iäkkäiden parissa voimakkaampi kuin vielä kertaakaan. Terveiden iäkkäiden oireet ovat olleet kohtalaisen lieviä, mutta iäkkäitä on myös menehtynyt koronainfektion vuoksi.

Tämän syksyn koronakuolemat ovat painottuneet vahvasti hyvin iäkkäisiin. Koronaan kuolleiden mediaani-ikä on 85 vuotta, naisilla 87 ja miehillä 84 vuotta.

– Korona on aiheuttanut tänä syksynä hyvin heikkokuntoisten potilaiden kuolemia. Jos ei ole tarkkaa diagnoosia siitä, mikä infektio vanhuksella on kuolinhetkellä, kuolema ei rekisteröidy koronakuolemaksi, vaikka korona olisi sen saattanut aiheuttaa, ylilääkäri Tuija Leino toteaa tiedotteessa.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)