Verkkouutiset

Teräsaihioita tulossa terässulaton jatkuvavalukoneen alaosasta SSAB:n Raahen tehtaalla. Yksi aihio voi painaa jopa 35 tonnia. LEHTIKUVA/TIMO HEIKKALA

Teollisuuden liikevaihto tippui lähes kaikilla päätoimialoilla

Teollisuuden liikevaihto väheni 6,4 prosenttia helmikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni kuluvan vuoden helmikuussa 6,4 prosenttia viime vuoden helmikuusta.

Liikevaihto laski lähes kaikilla teollisuuden päätoimialoilla. Eniten väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuuden liikevaihto, joka oli 14,4 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Metsäteollisuuden liikevaihto väheni 5,5 prosenttia ja metalliteollisuuden liikevaihto 3,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Liikevaihto kasvoi ainoastaan tekstiiliteollisuuden toimialalla ja oli 0,9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Myös vientiliikevaihto väheni helmikuussa useilla teollisuuden päätoimialoilla. Vientiliikevaihto laski vuodentakaiseen verrattuna voimakkaimmin sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa (19,1 %) ja kemianteollisuudessa (15,2 %). Metalliteollisuuden vientiliikevaihto väheni 5,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Vientiliikevaihto kasvoi elintarviketeollisuudessa 5,7 prosenttia ja metsäteollisuudessa 5,6 prosenttia.

Kotimaan liikevaihto laski eniten toimialoilla metsäteollisuudessa (15,8 %) ja kaivostoiminnassa ja louhinnassa (13,9 %). Metalliteollisuuden kotimaan liikevaihto oli 2,6 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Kotimaan liikevaihto kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 17,2 prosenttia ja tekstiiliteollisuudessa 0,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuuden kausitasoitettu liikevaihto väheni vuoden 2024 helmikuussa 2,0 prosenttia tammikuuhun verrattuna. Tammikuussa liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia ja joulukuussa liikevaihto väheni 2,5 prosenttia edeltävään kuukauteen verrattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)