Verkkouutiset

Rakennusmiehiä työskentelemässä Kalasataman rakennustyömaalla. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TE: Hitas-asuntojen myynti takkuaa Helsingissä

Hintasäännellyt omistusasunnot ovat olleet aiemmin kysyttyjä.

Uusien hitas-asuntojen myynti takkuaa Helsingissä, kertoo Talouselämä. Hitas-asunnot ovat hintasäänneltyjä omistusasuntoja, joiden ostajat arvotaan.

Esimerkiksi Helsingin Kalasatamassa rakenteilla olevan hitas-talon asunnoista 87 prosenttia on varattu, mutta rakennuttaja, Oulun Rakennusteho Oy, ei voi myydä niitä lainaneuvottelujen viivästymisen vuoksi.

Viivästymisen syyksi mainitaan rahoituslaitosten varovaisuus RS-lainaneuvotteluissa.

– Rahoituslaitokset ovat korostuneen varovaisia RS-lainoituksen kanssa. Rakentamislainan eli tulevan taloyhtiölainan neuvottelut ovat venyneet huomattavasti, rakennusyhtiön varatoimitusjohtaja Jere Castrén sanoo Talouselämälle.

Toinen esimerkki on Helsingin Joutsenpuiston hitas-talo, jossa kaikki 109 asuntoa ovat myymättä, kun talo on vielä rakenteilla. Tämän katsotaan johtuvan yleisestä asuntokaupan hidastumisesta.

Myynti- ja markkinointiosaston yksikön päällikkö Ulla-Mari Nieminen pitää kiinnostuksen puutetta poikkeuksellisena. Talon on tarkoitus valmistua vuoteen 2025 mennessä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)