Verkkouutiset

Työhuonevähennys on Suomen suosituimpia veroetuja. LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

TE: Etätyöläisten veroedussa voi piillä ansa

Parhaimmillaan vähennys nousee liki tuhanteen euroon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liki 400 000 suomalaista hyödyntää suosittua työhuonevähennystä. Veroetua voi hakea, mikäli omaa asuntoa käyttää työtilana esimerkiksi etätöiden tekemiseen. Täyden työhuonevähennyksen suuruus on vuodessa jopa 940 euroa, edellyttäen että yli puolet työpäivistä on tehtyä kotoa käsin.

Talouselämän mukaan vaikuttaa siltä, että veroedun valvominen käytännössä on hankalaa. Verohallinto muistuttaa, että tarvittaessa perusteettomalta vaikuttavaan hakemukseen kuitenkin puututaan:

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Työhuonevähennysten oikeellisuutta valvotaan veroilmoitusten käsittelyn yhteydessä ja myös verokorttia tai ennakkoveroja haettaessa, jos asiakas vaatii vähennystä huomioitavaksi jo siinä vaiheessa, Verohallinnon ohjaus- ja valvontajohtaja Sanna Savolainen kertoo lehdelle.

Tarvittaessa asiakkaalta pyydetään Savolaisen mukaan selvitystä etätöiden tekemisestä.

Säännölliset etätyöt oikeuttavat veroetuun myös silloin, kun etäpäiviä on alle puolet. Kaavamaisella mallilla hakija olisi tuolloin oikeutettu 470 euron vähennykseen. Sivutulojakin hankittaessa työtulojavähennystä voi saada yli 200 euroa. 

Verohallinto on listannut kaavamaisen työhuonevähennyksen perusteita sivuillaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)