Verkkouutiset

”Tasa-arvoministeri kaatoi juuri tärkeimmän tasa-arvouudistuksen”

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan keskustan väitteet perhevapaauudistuksesta eivät pidä paikkaansa.

Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan hallituksen tasa-arvo-ohjelman väliraportin käsittelystä ensi viikolla perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) johdolla tulee kiusallista.

Opetusministeri Grahn-Laasonen toteaa Verkkouutisten blogissaan ”tasa-arvoministeri” Saarikon juuri kaataneen hallituksen tärkeimmän tasa-arvouudistuksen.

Hänen mukaansa kokoomus on edelleen vahvasti perhevapaauudistuksen toteuttamisen puolella.

– Me olemme valmiit uudistamaan perhevapaat nykyaikaan. Naisten työurat, palkat ja eläkkeet jäävät jälkeen miehistä, koska naiset kantavat yhä päävastuun kodista ja lapsista.

Opetusministerin mukaan työllistyminen on paras keino torjua lapsiperheköyhyyttä ja edistää naisten tasa-arvoisia mahdollisuuksia.

Sanni Grahn-Laasonen ei allekirjoita keskustalaisten esittämiä väitteitä uudistuksen vastustamisen syistä.

– Moni keskustalainen levitti eilen sosiaalisessa mediassa käsitystä, että 2/3 perheistä olisi hävinnyt uudistuksessa. Tämä laskelma ei vastaa kokonaiskuvaa, sillä siitä puuttuivat käyttäytymisvaikutukset: naisten työllistyminen tärkeimpänä. Työ on paras keino torjua myös lapsiperheköyhyyttä.

Ministerin mukaan perhevapaauudistus ei kaatunut rahaan, vaan vanhanaikaisiin asenteisiin.

– Yhdessä sovituilla reunaehdolla olisi voitu ja edelleen voidaan toteuttaa perhevapaauudistus, joka edistää tasa-arvoista vanhemmuutta ja työelämää, Grahn-Laasonen kirjoittaa.

 

Lue myös:

Juhana Vartiainen keskustan perhevapaaväitteistä: ”Roskapuhetta”

Sari Sarkomaa keskustalle: Perhevapaauudistuksen viivyttäminen ei kannata

Uusimmat
MAINOS