Verkkouutiset

Sotilaita kuvattuna pimeänäkölaitteella. / SSO ZSU

Tarkka-ampuja osui tunnin aikana etulinjassa 15 sotilaaseen

Venäjän joukot ovat jatkaneet rynnäköitään Avdijivkan lähellä raskaista tappioista huolimatta.

Ukrainan taistelut ovat jatkuneet viime viikkoina erityisen kiivaina Donetskin alueella sijaitsevan Avdijivkan kaupungin ympäristössä.

Venäläisjoukkojen väitetään menettäneen jopa 900 sotilasta päivässä rynnäköissä, joiden tavoitteena on kaupungin saartaminen. Ukraina on tuonut alueelle runsaasti vahvistuksia ja länsimaista kalustoa.

Ukrainan erikoisjoukkojen (SSO) julkaisemalla videolla näytetään, kuinka tarkka-ampuja tulittaa venäläissotilaita Avdijivkan lähellä. Video on kuvattu infrapunakameralla. SSO:n mukaan tarkka-ampujien etäisyys kohteeseensa on yleensä 920–1170 metriä.

Erään tarkka-ampujan väitetään surmanneen yhden tunnin aikana 12 venäläissotilasta ja haavoittaneen kolmea muuta. Videon taustalla näkyy hylätty Leopard 2A6 -panssarivaunu, jonka kerrottiin vaurioituneen marraskuussa.

Ukrainan asevoimien tiedottaja Oleksandr Shtupun sanoi marraskuun lopulla, että alueella taistelevat venäläisjoukot olisivat menettäneet 80 prosenttia panssariajoneuvoistaan muun muassa miinoihin ja tykistötuleen. Operaation kokonaistappioiksi arvioidaan 10 000 miestä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)