Verkkouutiset

Kansainvälisen legioonan tarkka-ampuja rintaman itäosissa. / Civ Div / Youtube

Tarkka-ampuja Bahmutin lähellä – video näyttää vaanivan vapaaehtoisen

Taistelijoiden kohteena oli kilometrin päässä sijaitseva venäläisten juoksuhauta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan puolella taistelevista vapaaehtoisista koottu Kansainvälinen legioona on taistellut viime kuukausien aikana maan itäosissa Donetskin alueella sijaitsevan Bahmutin kaupungin lähialueella.

Amerikkalainen vapaaehtoinen esittelee julkaisemallaan videolla tarkka-ampujan tyypillisiä tehtäviä. Taistelija on asemissa mäen päällä, josta avautuvat näkymät useiden kilometrien päähän.

Video on kuvattu tilanteessa, jossa yksikkö suojasi Bahmutin pohjoispuolella ”elämän tieksi” kutsuttua huoltoväylää. Kaupungin raunioista nouseva savu näkyy kypäräkameralla kuvatun videon taustalla.

Tarkka-ampujan kohteena oli venäläisten miehittämä juoksuhautalinja kilometrin päässä. Sen suojana oli Kornet-panssarintorjuntaohjuksia ja konekiväärejä. Vapaaehtoistaistelijan aseena oli Serbu BFG -pulttilukkokivääri.

Videon taustalla kuuluu tykistöpommituksen jylinää ja kaukaisen tulitaistelun ääniä. Ukrainan joukot lähettävät tiedustelulennokin selvittämään venäläisten tarkan sijainnin. Taistelijat keskustelevat mahdollisista havainnoista tuhotun BMP-panssariajoneuvon lähellä. Tarkka-ampuja tulittaa valojuova-ammuksen kohteen osoittamiseksi.

– Tarkka-ampujan tehtävänä ei ole aina ampua itse. Joskus suurin hyöty ryhmälle tulee siitä, että hän havaitsee kohteita ja välittää tietoa ryhmälleen, kuten tässä tapauksessa, videon saatetekstissä todetaan.

Taistelija pohtii nähneensä käytetyn Kornet-ohjuksen kotelon lähellä juoksuhautaa. Venäläissotilaat juoksivat ajoittain tielle, ampuivat panssarintorjuntaohjuksen kohti Ukrainan asemia ja vetäytyivät takaisin suoja-asemaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)