Verkkouutiset

Kuvakaappaus minisarjasta Miekka ja kilpi. YOUTUBE

Tämän tv-sarjan takia Vladimir Putin ryhtyi vakoojaksi

Neuvostoliitossa suosittu agenttitarina innoitti nuorena tulevaa diktaattoria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän diktaattori Vladimir Putin työskenteli ennen poliittista uraansa tiedustelupalvelu KGB:n upseerina 16 vuoden ajan vuosina 1975-1991.

Vakoiluun keskittyvä Spycape -sivusto kertoo Putinin polusta vakoojaksi.

Putin on itse kertonut halunneensa jo varhain työskennellä tiedustelupalvelussa. Häntä innoittivat kirjat ja elokuvat. Nimeltä Putin on maininnut Vadim Koževnikovin romaanin perustuvan ja Vladimir Basovin ohjaaman Kilpi ja miekka -minisarjan.

Neliosainen sarja kertoo neuvostoliittolaisesta tiedustelu-upseerista, joka soluttautuu natsi-Saksan armeijaan toisen maailmansodan aikana. Sarjassa upseeri hyödyntää sujuvaa saksan kielen taitoaan ja ylenee urallaan natsien sotilas- ja tiedusteluorganisaatioiden huipulle. Samalla kaksoisagentti välittää tärkeää tietoa Neuvostoliitolle.

Neuvostoliitossa näytetty sarja inspiroi 15-vuotiasta Putinia siinä määrin, että hän marssi KGN:n Pietarin toimistoon ja ilmoitti halukkuudestaan ryhtyä vakoojaksi.

– Se ei ollut vain päähänpisto, Putin muisteli haastattelussa vuonna 2000.

– Olin tehnyt valintani. Halusin olla vakooja.

Putin pääsi myöhemmin KGB:n agentiksi. Hän puhui suosikkisarjansa sankarihahmon tavoin sujuvaa saksaa. Hän lisäksi palveli tiedustelu-upseerina Dresdenissä Itä-Saksassa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)