Verkkouutiset

Uudiskohteiden kauppa laahaa edelleen pahasti. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Tämän hintainen asunto käy nyt parhaiten kaupaksi Helsingissä

Vuokratontilla sijaitsevia kohteita on välittäjän mukaan vaikeinta myydä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntokauppa on edelleen poikkeuksellisen jähmeää. Esimerkiksi kesäkuussa Helsingissä myytiin vanhoja asuntoja 39,3 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Espoossa kauppamäärät olivat 43,9 prosenttia ja Vantaalla 35,2 prosenttia alhaisemmat kuin vuosi aiemmin. Uusissa asunnoissa luvut ovat vieläkin karumpia. Esimerkiksi Espoossa kauppamäärät olivat tammi–kesäkuussa kumulatiivisesti 81,6 prosenttia alhaisemmat viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kiinteistönvälittäjä Sp-Koti Helsinki Urbaanien toimitusjohtaja Janne Paasimies sanoo, että Helsingissä asuntojen hinnat ovat laskeneet vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta, mikä on alkanut houkutella ostajaehdokkaita asuntoesittelyihin ja -kaupoille. Paasimiehen mukaan kesä- ja heinäkuu ovat olleet yrityksen parhaat kauppakuukaudet vuoteen.

Asumisen kokonaiskustannuksia ostajat pitävät kurissa tinkimällä neliöistä.

– Jos vuosi sitten Helsingissä haettiin eniten noin 80 neliön kokoisia neljän huoneen perheasuntoja, tällä hetkellä suosituimpia kohteita ovat noin 65-neliöiset, kompaktit ja kohtuuhintaiset kolmen huoneen ja keittiön asunnot, sanoo Paasimies tiedotteessa.

– Helsingin asuntomarkkinoilla haasteellisimpia myytäviä ovat nyt keskihintaiset 500–800 000 euroa maksavat kohteet sekä asunnot ja omakotitalot, jotka sijaitsevat vuokratonteilla tai valinnaisilla vuokratonteilla. Parhaiten kaupaksi käyvät noin 300 000 euroa maksavat asunnot.

Paasimiehen mielestä nykytilanteeseen liittyy myös tervehdyttäviä ilmiöitä. Vielä kaksi vuotta sitten ostopäätöksiä tehtiin jopa asuntoja näkemättä, mutta nyt kiirettä ei pidetä ja kaikki asuntoauppaan liittyvät riskit halutaan minimoida.

Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen uskoo, että asuntojen hinnanlaskussa on jo saatettu nähdä pohjakuoppa.

– Uskoisin, että olemme nyt hyvin lähellä sitä tilannetta, jossa asuntojen hinnat ovat alhaisimmillaan ja ostajat voivat tehdä niin sanotusti elämänsä kaupat Helsingissä ja Espoossa, joissa molemmissa asuntojen hinnat ovat laskeneet eniten Suomessa, Rantanen arvelee tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)