Verkkouutiset

Ukrainan sotilaat ajavat Leopard 1A5 -panssarivaunulla lumen peittämällä maalla lähellä etulinjaa Harkovan alueella. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Talvi rintamalla kysyy motivaatiota – Virolaiseversti: Ukrainan taistelutahto korkeampi

Taistelujen Ukrainassa odotetaan laantuvan sääolosuhteiden heikentyessä.

Virolaiseversti, Viron puolustusvoimien tiedustelukeskuksen päällikkö Ants Kiviselg pitää todennäköisenä, että Ukrainan sodan taistelut laantuvat sääolosuhteiden heiketessä. Tilanteesta kertoi Viron yleisradio ERR.

Vaativat talven sääolosuhteet tulevat kysymään sotilailta motivaatiota rintamalla. Kiviselg kuvaa tilannetta ”tahtojen taisteluksi”.

– Laajemmassa kuvassa voisi sanoa, että hyökkäys Venäjän puolella alkaa näyttää heikkenemisen merkkejä sääolosuhteiden huonontuessa.

– Jos liikkuvuutta rajoitetaan, panssaroituja ajoneuvoja estetään ja juoksuhaudat täyttyvät vedellä, niin se, mitä alkaa syntyä, on enemmän tahdon taistelua. Eikä ole epäilystäkään siitä, että Ukrainalla on paljon suurempi tahto voittaa nämä taistelut, kun se puolustaa omaa maataan, Kiviselg sanoo.

Taistelut ovat laantuneet Kiviselgin mukana viime viikkoina selvästi kaikkialla paitsi Avdiivkan alueella.

Avdiivkan strateginen merkitys liittyy sen läheisyyteen Donetskista, ja sen valtaaminen voisi hankaloittaa Ukrainan toimintaa alueella.

– Lisääntynyt sademäärä yhdistettynä nollan yläpuolella oleviin lämpötiloihin tekee maasta mutaisen ja koneiden liikkumisen vaikeaksi. Sadekuurot ja alhainen pilvisyys estävät myös ilmalaitteiden, erityisesti droonien, käyttöä.

Etelärintamalla Ukrainan joukot ovat onnistuneet pitämään hallussaan alueita, jotka ne ovat vallanneet, erityisesti Dnepr-joen itäpuolella.

– Tulevien viikkojen aikana on epätodennäköistä, että Venäjän federaatio saavuttaa läpimurtoa Ukrainassa. Tätä [mahdollisuutta] rajoittaa sää ja myös voimien tasapaino. Talven pakkasen alkaessa Venäjän federaation hyökkäysten todennäköisyys Ukrainan kriittistä infrastruktuuria vastaan kasvaa, Kiviselg toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)