Verkkouutiset

LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

TE: Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen varat jäädytetty

Helsingissä sijaitseva tiede- ja kulttuurikeskus on toiminut Venäjän valtion ohjauksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulosottolaitos on jäädyttänyt Helsingissä sijaitsevan Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen varat, uutisoi Talouselämä.

Jäädytys johtuu Venäjän käymän hyökkäyssodan vuoksi asetetuista EU-pakotteista. Ulosottolaitos teki asiaa koskevan päätöksen maaliskuun alkupuolella ja itse päätös on toistaiseksi voimassa.

Alun perin tiede- ja kulttuurikeskuksen varoja jäädytti Nordea, jossa keskuksen pankkitili sijaitsi. Pankki on ilmoittanut lukinneensa asiakkaansa tilit sekä jäädyttäneensä niillä olleet varat.

Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus on toiminut nimensä mukaisesti Venäjän valtion ohjauksessa. Ennen hyökkäyssodan alkamista keskus teki yhteistyötä myös valtaosin verovaroin rahoitetun Suomi-Venäjä- seuran kanssa. Suomi-Venäjä- seura on kuitenkin sodan alettua perääntynyt yhteistyöstä sekä tuominnut hyökkäyksen.

Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen taustavaikuttajiin kuuluu KGB:n seuraajaksi Neuvostoliiton hajottua perustettu Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu SVR.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)