Verkkouutiset

Palkkasotilaita Keski-Afrikan tasavallassa. / Vice

Täällä Wagner-sotilaat yhä partioivat: Massiivinen kultakaivos ja viinabisnes

Palkkasoturiryhmä jatkaa toimintaansa Keski-Afrikan tasavallassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Wagner-palkkasoturiryhmän kerrotaan jatkaneen toimintaansa lähes samaan tapaan kuin aiemmin Keski-Afrikan tasavallassa.

Asiantuntijat uskovat Kremlin pyrkivän hajauttamaan ryhmän taistelijat lähitulevaisuudessa puolustusministeriön ja muiden yksityisarmeijoiden palvelukseen.

Washington Post -lehden haastatteleman länsimaisen diplomaatin mukaan 450 Wagner-taistelijaa lähti Keski-Afrikan tasavallasta ryhmän johtaja Jevgeni Prigozhinin kesäkuussa aloittaman kapinan jälkeen. He eivät ole palanneet eikä heitä ole toistaiseksi korvattu.

Maan pääkaupunki Banguissa kommandopipoihin ja maastopukuihin sonnustautuneita venäläisiä näkyy runsaasti kaupoissa, ravintoloissa ja kaduilla. Osa heistä kulkee aseet olalla.

Länsimaisten hallintolähteiden ja analyytikkojen mukaan Wagnerin liiketoiminnassa ei ole havaittu muutoksia. Palkkasoturiryhmä hallitsee massiivista kultakaivosta, puunhakkuutoimintaa ja viinabisnestä.

Prigozhinin kuolemasta huolimatta paikalliset Wagner-johtajat Vitali Perfilev ja Dimitri Sytyi ovat pysyneet tehtävissään ja ovat edelleen Keski-Afrikan tasavallassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)