Verkkouutiset

Räjähdys Novolipetskin terästehtaalla. KUVA: Astra, Telegram

Suuri tehdaspalo Venäjällä, lennokki-iskua epäillään

Kuvernööri kertoo iskun kohdistuneen yhteen maan suurimmista terästehtaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Lipetskin alueella sijaitsevassa terästehtaassa on syttynyt lauantaiaamuna suuri tulipalo, kertoo Kyiv Independent.

Lipetskin alueen kuvernöörin Igor Artamonovin mukaan tulipalon saattoi aiheuttaa drooni-isku. Artamonov ei kuitenkaan kommentoinut sitä, oliko drooni ukrainalainen. Iskusta ei Artamonovin mukaan aiheutunut kuolonuhreja tai loukkantumisia.

NLMK-yhtiön terästehdas sijaitsee noin 400 kilometrin päässä Venäjän ja Ukrainan välisestä rajasta. Tehdas on erikoistunut litteisiin terästuotteisiin kuten teräslevyihin, ja vastaa noin 18 prosentista koko Venäjän terästuotannosta.

Ukrainan turvallisuuspalvelua lähellä olevan lähteen mukaan tehdas, joka on yksi Venäjän suurimmista, valmistaa materiaaleja Venäjän käyttämiin ohjuksiin, tykistöön ja drooneihin.

– Se oli näin ollen legitiimi kohde iskulle, lähde totesi Kyiv Postille.

Ukrainan turvallisuuspalvelu kertoo iskun kohdistuneen yksikköön, joka jäähdyttää puhdistamattomia kaasuja tehtaan koksiuunista. Mikäli yksikkö on vaurioitunut, voi se arvioiden mukaan aiheuttaa koko tuotannon pysähtymisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)