Verkkouutiset

Malmin sosiaali- ja terveyskeskus Pietarsaaren sairaalan alueella Pietarsaaressa 18. kesäkuuta 2023. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

”Suunnitelmatalous ei parane suunnitelmataloutta lisäämällä”

Lasse Lehtosen mukaan edellisen hallituksen sote-uudistus pakottaa kustannusleikkauksiin myös Uudellamaalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HUS-yhtymän diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-uudistuksessa tuoma suunnitelmatalouden malli pahentaa nyt lääkäripulaa.

– Lainsäädännössä määrätty järjestämisvelvollisuus pakottaa nyt hankkimaan ostopalvelua hinnalla millä hyvänsä, Lehtonen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän viittaa Helsingin Sanomissa julkaistuun mielipidekirjoitukseen, jossa psykiatri ehdottaa ratkaisuksi hintasääntelyä.

– Suunnitelmatalouden ongelmat eivät kuitenkaan parane suunnitelmataloutta lisäämällä, Lehtonen jatkaa.

Nyt Lehtosen mukaan Marinin hallituksen läpi runnoma sote-uudistus pakottaa kustannusleikkauksiin terveyspalveluissa myös Uudellamaalla. Hän viittaa HS:n uutiseen aiheesta.

– Hoitojonot ovat jo ennen uutta säästökierrosta pitkiä. ”Kiireetön” potilas voi olla työikäinen, joka on kovien kipujen vuoksi työkyvytön. Tai vanhus, joka rutiinileikkauksen viivästymisen takia menettää lopullisesti kykynsä liikkua ja elää itsenäistä elämää, Lehtonen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)