Verkkouutiset

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Supon päällikkö MTV:lle: Tiitisen listaa ei julkaista

Antti Pelttarin mukaan listan luovuttaminen vaarantaisi Suomen turvallisuuden.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että Tiitisen listan julkaiseminen heikentäisi Suomen luotettavuutta kansainvälisten tiedusteluyhteistyökumppanien silmissä. Tämä perustuu tiedusteluyhteistyön periaatteisiin joihin kuuluu, että saatuja tietoja ei luovuteta kolmannelle osapuolelle.

– Tällainen luottamuksen menetys heikentää suoraan Suomen turvallisuutta, jos kansainvälisellä tiedusteluyhteistyöllä ei olisi Suomen suojelupoliisin toimintaan täyttä luottamusta, hän sanoo.

Tiitisen mukaan listan julkistaminen voisi antaa Suojelupoliisista väärän vaikutelman.

– Kaikki tiedonvaihto suojelupoliisin ja muiden valtioiden tiedustelupalvelujen välillä on luottamuksellista. Tiedusteluyhteistyössä saatuja tietoja ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle. Jos sitä periaatetta rikotaan, tulkittaisiin siitä helposti, että Supo ei ole luotettava yhteistyökumppani, Pelttari kertoo.

Listaa on viime päivinä laajalti vaadittu julkaistavaksi. Pelttari toteaa, että listaa ei julkaista myöskään lakiin perustuen.

– Suojelupoliisin näkökulmasta lista on edelleen salassa pidettävä, ja salassapito perustuu lakiin, hän toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)