Verkkouutiset

Ukrainan hävittäjä taistelutehtävällä. / KpsZSU

”Suora osuma”- Ukrainan ilmavoimat iski ensi kertaa Venäjälle

Ilmaiskun kohteena oli komentopiste Belgorodin alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sotilaskoneen kerrotaan iskeneen ensimmäistä kertaa Venäjän rajojen sisällä sijaitsevaa kohdetta vastaan.

Asevoimien lähde sanoo Sky Newsille, että hyökkäys tehtiin Venäjän joukkojen komentopisteeseen Belgorodin alueella. Lentokoneen laukaisemasta asejärjestelmästä ei ole tietoa.

– Kyseessä oli suora osuma, vaikka vaurioiden laajuutta vielä selvitetään, sotilaslähde kertoo.

Yhdysvallat, Ranska ja monet muut länsimaat ilmoittivat hiljattain, että Ukraina voi käyttää sille toimitettuja aseita Venäjällä sijaitsevia sotilaskohteita vastaan, jos niistä käsin on hyökätty Ukrainaan.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden antoi luvan iskeä rajan toiselle puolelle Harkovan alueen puolustamiseksi. Britannian ulkoministeri David Cameron sanoi, että Ukraina voi päättää kuinka se käyttää Storm Shadow -risteilyohjusten kaltaisia brittiaseita.

Ukrainan kerrotaan lisäksi tehneen ”koordinoidun” hyökkäyksen venäläistä maihinnousualusta vastaan, joka oli siirretty hiljattain Asovanmerelle. Kyseessä oli jo viides Ropucha-luokan aluksista, jotka on upotettu tai vaurioitettu käyttökelvottomaksi. Venäjän laivastolla oli ennen sotaa seitsemän Ropucha-luokan alusta.

Laivoilla on kuljetettu ammuksia ja huoltotarvikkeita miehitettyyn Mariupoliin ja sitä kautta rintamalle. Osa asiantuntijoista uskoo Ukrainan viimeaikaisen toiminnan valmistelevan tulevaa iskua Kertshinsalmen siltaa vastaan. Jos se vahingoittuu, jouduttaisiin venäläisjoukkoja huoltamaan laivoilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)