Verkkouutiset

Presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson yhteisessä tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Suomi ja Ruotsi jättävät Nato-hakemukset yhdessä

Molemmat maat lähettävät hakemukset puolustusliittoon keskiviikkona.

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kertoo, että Suomi ja Ruotsi aikovat jättää yhdessä Nato-hakemukset keskiviikkona.

– Suomi ja Ruotsi ovat sopineet, että etenemme käsi kädessä. Huomenna jätämme yhdessä Nato-hakemukset, Andersson sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Me puolustamme demokratiaa ja vapauksia. Teemme omat päätöksemme, mutta olen iloinen, että olemme tehneet saman päätöksen, Andersson sanoi.

Anderssonin mukaan Suomella ja Ruotsilla on pitkä yhteinen historia ja maat jakavat nyt myös yhteisen tulevaisuuden.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö aloitti oman puheenvuoronsa kertomalla, että eduskunta on tänään antanut tukensa Nato-jäsenyydelle.

Presidentin mukaan tämä kevät on ollut demokratian voittokulkua Suomessa.

– Minun mielestäni demokratia on voittanut, Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa.

Niinistön mukaan Suomen ja Ruotsin näkemykset muuttuivat, kun Venäjä ilmoitti, että Nato ei saisi enää ottaa uusia jäseniä.

– Se tarkoitti, että meidän on tehtävä jotain ja helmikuun lopussa selvisi, mitä meidän on tehtävä, Niinistö totesi.

Torstaina pääministeri Andersson ja Suomen presidentti Sauli Niinistö tapaavat Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Washingtonissa.

– Se, että menemme Valkoiseen taloon yhdessä, on vahva signaali. Keskustelemme muun muassa ratifiointiprosessin nopeudesta, Andersson sanoi.

LUE MYÖS:

Eduskunta äänesti Nato-jäsenyyden puolesta

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS