Verkkouutiset

Suomeen kohdistuu joka päivä monen tasoisia kyberuhkia palvelunestohyökkäyksistä eritasoisiin kyberrikollisten tietomurtojen ja kiristyshaittaohjelmien levittämisen yrityksiin. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Suomessa jo monta tietomurtoa: päivitä tämä VPN heti

Suomessa näitä turvallisuusratkaisuja on ainakin eräiden korkeakoulujen käytössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palo Alto -yhtiön valmistamat GlobalProtect Gateway ja sen hallintaan käytetty GlobalProtect Portal ovat tuotteita, joita organisaatiot käyttävät esimerkiksi turvallisiin VPN-etätyöratkaisuihin. Haavoittuvuutta käytetään aktiivisesti hyväksi ja sille alttiita laitteita on syytä epäillä murretuiksi. Suomessa näitä turvallisuusratkaisuja on ainakin eräiden korkeakoulujen käytössä.

Kyberturvallisuuskeskus kertoo, että tämän VPN:n haavoittuvuus on johtanut jo useisiin tietomurtoihin Suomessa. Tämä tarkoittaa, että suomalaiset tiedot ovat jo päätyneet vääriin käsiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Haavoittuvuuksien hyväksikäyttö nopeutuu jatkuvasti ja organisaatioiden tulee olla jatkuvasti hereillä uusien kriittisten haavoittuvuuksien vuoksi, kertoo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Matias Mesiä tiedotteessa.

Kun Kyberturvallisuuskeskus kertoo tiedotteessa, että organisaatioiden tulee olla hereillä se tarkoittaa, että organisaatiot eivät ole vielä hereillä tai ainakaan riittävän hereillä. Siksi heitä halutaan erikseen ohjeistaa julkisuuden avulla.

Palo Alto ilmoitti aluksi pienen konfigurointimuutoksen estävän haavoittuvuuden hyväksikäytön. Tämä ei enää pidä paikkaansa, eikä kyseinen muutos estä tietomurtoa.

VPN-tuotteet ovat monessa etätyössä välttämättömiä. Mikäli käyttämänne VPN-ratkaisu on pakko ajaa alas, millä varmistaisitte etätyön tekemisen seuraavina viikkoina, kysyi Kyberturvallisuuskeskus vasta maaliskuussa, kun vakavista VPN-haavoittuvuuksista oli edellisen kerran varoitettava.

Nyt Kyberturvallisuuskeskus ohjeistaa, että organisaatioiden on päivitettävä haavoittuvat Palo Alton palomuuri- ja VPN-laitteet uusimpiin versioihin. Laitteet kannattaa tutkia, jos mielii tietää, onko jo päätynyt mahdollisen tietomurron vuoksi. Esimerkiksi tietoturvayhtiö Rapid7:n sivuilla on julkaistu kattavat ohjeet kyseisen haavoittuvuuden aiheuttaminen poikkeamien tutkintaan.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)