Verkkouutiset

Hoitajia sairaalassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Suomen poliittisen historian kallein virhe”

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan mukaan sote-palvelut heikkenevät ja kulut kasvavat.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen laatu heikkenee ja kustannukset veronmaksajielle kasvavat.

– Edellisen hallituksen surkea sote-uudistus on osoittautumassa Suomen poliittisen historian kalleimmaksi virheeksi. Tästä varoitettiin kovaan ääneen ja toistuvasti, mutta politiikka valitettavasti voitti, Romakkaniemi moittii viestipalvelu X:ssä Sanna Marinin (sd.) hallitusta.

Tuoreiden ennusteiden mukaan hyvinvointialueiden yhteenlaskettu alijäämä kasvaa pelkästään tänä vuonna 1,2 miljardiin euroon.

– Sekä aluejako että julkisen tuotannon betonointi olivat ideologisia valintoja, joiden hinta hirvittää. Tuottavuuden parantaminen olisi pitänyt olla lainsäädännön ohjenuora. Sen tekijöinä ovat optimaalinen aluejako eri tehtäville sekä monituottajamallin mahdollisimman laaja käyttö siellä missä markkinoita on. Näin olisi saatu paras laatu edullisimmin kustannuksin. Nyt saatiin tällainen menoautomaatti ja heikkenevät palvelut, Romakkaniemi kirjoittaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)