Verkkouutiset

Moni teollisuuden ala kärsii työvoimapulasta Suomessa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Suomalaiset antoivat selvän viestin”

Kuuden miljardin euron sopeutustavoite on valtiovarainministeriön ehdotus, jolla on kansan tuki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) katsoo, että eduskuntavaalien keskeinen viesti oli se, että suomalaiset haluavat valtion velkaantumiselle lopun. Siten myös “kuuden miljardin euron sopeuttamistoimille on vahva kansan tuki”.

– Talous on laitettava kuntoon. Huhtikuun lopussa Maaseudun Tulevaisuuden gallupissa peräti yli 40 prosenttia suomalaisista osoitti tukensa jopa koko kuuden miljardin euron sopeutustoimille julkiseen talouteen, Timo Heinonen kirjoittaa sivuillaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Heinonen korostaa, että kuuden miljardin tavoite on valtiovarainministeriöltä tullut ehdotus, vaikka sekään ei ministeriön arvion mukaan yksinään pysäytä velkaantumista.

– Suomi tarvitsee myös lisää kasvua. Se syntyy vain työstä ja työpaikat syntyvät suomalaisiin yrityksiin.

Samalla yritykset tarvitsevat työvoimaa kasvaakseen. Heinosen mukaan esimerkiksi Hämeessä toimivista teollisuusyrityksistä kolmannes pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä erittäin tärkeänä.

– Hämäläisyrityksillä on pulaa ammattitaitoisesta työvoimasta ja yli kolmannes yrityksistä kokee ammattitaitoisen työvoiman puutteen jo rajoittavan niiden toimintaa.

– Kasvua ei nimittäin synny, jos yritykset eivät saa tarvitsemaansa työvoimaa. Työvoimatarve on kasvava käytännössä kaikilla aloilla.

Heinonen katsoo, että panostuksia tulee tehdä työhön johtavan maahanmuuton ohella myös osaamiseen.

– Suomalaisten osaaminen ja työhön johtava maahanmuutto ovat sekä että -ratkaisuja. Itse ajattelen hyvin vahvasti näin. Myös saamani viestit ja yhteydenotot kertovat samaa. Moniin töihin ei löydy lainkaan tekijää.

Heinosen mukaan perusta suomalaiselle osaamiselle luodaan peruskoulussa.

– Varmistetaan myös se, että myös meistä suomalaisista kasvaa osaajia yritystemme tarpeisiin. Tähän perusta luodaan jo peruskoulussa. Tarvitaan myös akuutisti täydennyskoulutusta ja uudelleen koulutustakin, että myös työtä hakevien osaaminen vastaisi työpaikkojen tarpeisiin. Tehtävää siis riittää tässäkin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)