Verkkouutiset

Sekametsää ulkoilualueella Kirkkonummella. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Suojeltiin metsää, joka oli jo käytännössä suojeltu”

Vihreiden viestintää metsien suojelusta arvostellaan.

Kokoomuksen kansanedustajat kritisoivat vihreiden viestintää liittyen hallituksen päätökseen suojella metsiä osana lisätalousarviota.

– Suojeltiin metsää, joka oli jo käytännössä suojeltu. Tämä vihreiden ”luonnon jättipotti” ei nyt tainnut aivan sisällöllisesti vastata luotua mielikuvaa, kommentoi kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) Twitterissä.

Kommentissa viitataan Suomen Kuvalehden artikkeliin, jossa tarkasteltiin valtioneuvoston tiedotteessa suojeluun listattuja kohteita.

Listauksesta selviää, että iso osa hallituksen listaamista suojelukohteista on paliskuntasopimusalueita, eli jo nyt metsäkäytön ulkopuolella.

Muun muassa vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi Twitterissä hallituksen päätöksen olevan ”metsiensuojelun jättipotti”. Myös useat muut vihreiden poliitikot kehuivat päätöstä.

Vihreät saivat paljon kritiikkiä epäselvästä viestinnästään suojelukohteisiin liittyen.

Luontokartoittaja Ari Aalto moitti vihreiden viestintää:

– Se, että tämä olisi metsiensuojelupaketti, se on vale. Sanon sen ihan suoraan. Se on vale, Aalto sanoi Helsingin Sanomille.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan listatuista suojelualueista noin puolet on hyvin kasvavaa metsämaata, 30 prosenttia joutomaata ja 20 prosenttia kitumaata.

Ari Aalto katsoo, että kohteita ei valittu ekologisesti arvokkaimmista kohteista alkaen, vaikka pitääkin muidenkin maiden suojelua hyvänä asiana.

– Vihreät juhlivat suojelleensa 30 000 hehtaaria metsää – ”Se on vale”, sanoo luontokartoittaja. Aiemman keskustelun perusteella olisikin ollut ihme, jos suojelu olisi tehty monimuotoisimmissa metsissä, kommentoi kansanedustaja Sari Multala (kok.) Twitterissä.

Uusimmat
MAINOS