Verkkouutiset

Venäläisjoukkojen poteroita tuhottiin käsikranaateilla. / United24

”Suojaa minua” – Video näyttää rajut taistelut juoksuhaudoissa

Ukrainalaisjoukot ovat toteuttaneet paikallisia vastahyökkäyksiä rintaman itäosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän hyökkäykset ovat jatkuneet kiivaina koko kevään ajan Ukrainan itäosissa Donetskin alueella. Monien asiantuntijoiden mukaan toukokuussa aloitetun Harkovan operaation tavoitteena on sitoa puolustajan joukkoja muualle ja viedä huomiota maan itäosien taisteluista.

Ukrainan valtiollinen United24-media on julkaissut kypäräkameroilla kuvattua materiaalia Tshasiv Jarin alueelta. Se on ollut Kremlin tähtäimessä hieman idempänä sijaitsevan Bahmutin valtaamisesta asti.

Aluetta puolustaa muun muassa Ukrainan 24. mekanisoitu prikaati, jonka sotilaat ovat käyneet juoksuhaudoissa kiivaita taisteluita venäläisjoukkoja vastaan ja tehneet myös omia vastahyökkäyksiään.

Metsämaastossa etenevät sotilaat toteavat alueen joutuneen raskaan tykistöpommituksen kohteeksi. He suojautuvat maastoon kranaattien räjähdellessä lähettyvillä.

Osasto havaitsee venäläisjoukkojen poteron suoraan edessään. Sitä kohtaan avataan heti tuli.

– Suojaa minua! Seuratkaa minua. Sania, tähtää asettasi tuohon suuntaan koko ajan, sotilas sanoo.

Ukrainalaiset etenevät juoksuhaudan tuntumaan ja alkavat etsiä suoja-aseman sisäänkäyntiä. Videolta näkyy, kuinka sotilas hyppää katettuun juoksuhautaan ja tutkii sitä taskulampun avulla. Hän tulittaa havaitsemaansa venäläistä ja vetäytyy pois.

Ukrainalaissotilas heittää perään käsikranaatin. Koko juoksuhauta liekehtii ammusten tai polttoaineen syttyessä tuleen. Metsämaastossa käydään usein tulitaisteluita vain metrien päässä vihollisesta.

Eräs haavoittunut venäläinen huutaa panssaroidusta poterostaan haluavansa antautua. Hänelle tarjotaan tupakkaa ja ensiapua.

– Ei tarpeettomia liikkeitä, ukrainalaissotilas sanoo.

Sotaa seuraavan ISW-tutkimuslaitoksen mukaan Ukrainan joukot ovat onnistuneet viime päivinä paikallisissa vastahyökkäyksissä Tshasiv Jarin lähellä.

Alueella tappioita kärsineet Venäjän 98. maahanlaskudivisioonan alaiset yksiköt aiotaan tiettävästi vetää takalinjaan täydennyksiä varten. Hyökkäysoperaatioiden uskotaan silti jatkuvan kiivaina lähiviikkoina koko Donetskin alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)