Verkkouutiset

Vasemmalta ministerit Sari Essayah, Sanni Grahn-Laasonen ja Anders Adlercreutz. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Sote-uudistuksen lopputulos on nyt käsillä”

Ministerin mukaan palvelut ovat melkoisen sekaisin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vastasi eduskunnan kyselytunnilla Li Anderssonin (vas.) kysymykseen hyvinvointialueiden rahoituksesta.

– Viime hallituksen aikana tehtiin sote-uudistus, jonka lopputulos on nyt meillä käsillä. Sote-palvelut ovat melkoisen sekaisin tällä hetkellä: perusterveydenhoitoon on vaikea päästä, hoitojonot kasvavat ja hoitovelkaa on koronan jäljiltä, Sanni Grahn-Laasonen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa ”tämän hallituksen tehtävä on pyrkiä korjaamaan sote-uudistusta niin, että se alkaisi toimia, vastata ennennäkemättömään hoitaja- ja ylipäätään työvoimapulaan, joka johtuu ikääntyvästä väestöstä ja eläköitymisestä”.

– Sen lisäksi meidän pitää pystyä ratkomaan nopeavaikutteisia toimia. Siinä yhtälössä yksi keino on se, että palautamme edellisen hallituksen jäljiltä leikatut Kela-korvaukset ja pyrimme Kela-korvausten nostamisella vaikuttamaan siihen, että hoitojonoja pystytään purkamaan ja että tätä koronan aikana kertynyttä hoitovelkaa saadaan purettua, että ihmiset pääsevät nopeasti lääkäriin, Grahn-Laasonen totesi.

– Se on yksi toimi, ja se helpottaa kaikkia, koska se tekee myöskin tilaa julkiselle puolelle, siellä jonot helpottavat.

Isossa kuvassa sote-uudistuksen korjaaminen vaatii hänen mukaansa lukuisia toimia. Niihin kuuluvat myös niiden mitoitusten tarkastelu ”jotka edellinen hallitus teki ilman, että se varmisti rahoja ja sitä, että henkilöstö riittää”.

– Kyllä tässä on aika paljon korjattavaa, ja parhaamme teemme tilanteessa, jossa Suomen pitää myös välttää EU:n liiallisen alijäämän menettely.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)